kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlk trilyoner belli oldu
Yılbaşı çekilişinde 3 trilyonun isabet ettiği yarım biletlerden birinin sahibi ortaya çıktı. İsminin açıklanmasını istemeyen İzmirli 1.5 trilyon talihlisi 70 yaşında emekli bir bayan

Milli Piyango'nun bu yılki çekilişinde 3 trilyonluk büyük ikramiyenin isabet ettiği yarım biletlerden birinin sahibi 2 gün sonra ikramiyesini talep etti. 1.5 trilyonluk ikramiyeyi kazanan İzmirli talihlinin 70 yaşında emekli bir bayan olduğu açıklandı. Ancak yeni trilyoner isminin kesinlikle gizli tutulmasını istiyor. Milli Piyango İdaresi'nin Konak Şube Müdürlüğü'ne gelen Vakıflar Bankası Kemeraltı Şubesi Müdür Yardımcısı Selman Yersel, 1.5 trilyonluk ikramiyeyi tahsil etmek isterken şunları söyledi: "Talihlinin yakınları bankaya gelerek noter tasdikli bileti teslim etti. Hakkındaki bilgilerin kesinlikle gizli kalmasını istedi. Talihlinin 70 yaşında emekli bir bayan olduğunu söyleyebilirim. Bileti damadı getirdi. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz."

ŞANSLI PİYANGOCU
İstanbul'dakİ talihli ise henüz ikramiyesini talep etmedi. Ancak bileti satan bayi ortaya çıktı. İstanbul'daki talihli biletin Kadıköy Yeldeğirmeni'nde bulunan Mustafa Yılmaz'a ait gişeden satıldığı belirlendi.

21 yıldır bilet bayiliği yaptığını, önceki yıllarda 2 kez daha büyük ikramiyenin kendi gişesinden satıldığını ifade eden Yılmaz, "İkramiyeyi kazanan kişiden maddi hiçbir beklentim yok. Ancak yine de bu şanslı kişiyle tanışmak isterim" dedi. Kadıköy Altıyol'da milli piyango biletlerini toptan olarak dağıttığı bir işyeri daha bulunduğunu kaydeden Yılmaz, kendisine bağlı olarak çalışan yaklaşık 60 seyyar satıcının bulunduğunu, talihlinin biletini doğrudan gişeden veya bu kişilerden satın almış olabileceğini söyledi.

10 YILDA 10. KEZ İSTANBUL
Büyük ikramiye son on yılda onuncu kez İstanbul'a üçüncü kez de İzmir'e çıkarak istatistiki verileri doğruladı. Bunun dışında 2001 çekilişinde bir ilk yaşandı ve ilk defa 4 ile başlayan numaraya büyük ikramiye çıktı. İstatistiki verilere göre, yılbaşındaki büyük ikramiye en fazla İstanbul'a çıkıyordu. Bu yıl da öyle oldu ve İstanbul onuncu talihlisini buldu. İzmir'e ise son 10 yılda 3'üncü kez büyük ikramiye vurdu.

ŞANSLI NUMARALAR
Son on yılın istatistiklerine bakıldığında büyük ikramiyeyi oluşturan numarada 3 ve 6 rakamları onar kez bulunmuştu. 3 trilyonun çıktığı yarım bilette de 3 rakamı var. Bundan önce sekizer kez yer alan '1' ve '5' rakamlarından 5 ise şanslı numaranın üçüncü rakamını oluşturuyor. 7 rakamı ise tam sekizinci kez şanslı numara içinde yer aldı. Son yıllarda en çok 5 ile başlayan numaralara büyük ikramiye çıkmıştı. Ancak bu sene bir ilk gerçekleşti. Bundan önceki yılbaşı özel çekilişlerinde hiç birinde büyük ikramiye 4 ile başlayan rakama çıkmamıştı. Bu sene bu gerçekleşti.

İKİNCİ KEZ YARIM BİLET
1990-2000 yılları arasında yılbaşı ikramiyesi en çok çeyrek bilete çıkmıştı. Son on çekilişin sekizinde rekor ikramiye çeyrek bilet sahiplerine gitti. Bu sene ise yarım bilete çıktı. Böylelikle son 10 yıl içinde 10 defa çeyrek, 2 defa yarım bir defa da tam bilet sahipleri sevinebildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır