kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Atv 2000 yılının izlenme şampiyonu
Türkiye'nin kanalı ATV, 2000 yılında reklamverenin en çok önem verdiği yüksek ve orta gelir grubunda tercih edilen kanal oldu

Türkiye'nin en 'aktif' kanalı ATV, ulusal kanallar arasında en çok izlenen kanal olma özelliğini geçen yıl da sürdürdü. Reklamverenler için birinci derecede önem taşıyan yüksek ve orta gelir grubu itibarıyla izlenme payı açısından ATV, hem tüm 2000 yılının hem de Aralık ayının şampiyonu oldu.

AGB verileri, Türkiye'deki alım gücünün yaklaşık yüzde 65'ini oluşturan ABC1 sosyoekonomik statü grubu tarafından en çok tercih edilen televizyon kanalı olduğunu ortaya koydu. Buna göre ATV'nin Aralık ayındaki izlenme payı yüzde 17.2 oldu.

Ayrıca ATV, bütün 2000 yılı itibarıyla yapılan değerlendirmede, yüzde 16.2 izlenme payı ile tüm gün, tüm yıl birinciliğini ilan etti. Bu sonuçla ATV, en büyük hedef kitlesi olan alım gücü yüksek genç kesime yönelik yayınlarındaki başarısını bir kez daha ispat etmiş oldu. k

Maliye'ye yılbaşı katkısı: 300 milyar
İstanbul Defterdarlığı, yılbaşı gecesi, ünlü sanatçıların sahne aldığı gözde eğlence mekanlarının çoğunluğunu oluşturduğu 420 işyerini denetledi. İşyerlerinden 200'ünde, açılıştan kapanana kadar memur bulundurularak yapılan denetimler sonucunda toplam 1.5 trilyonluk hasılat belirlendi. Bu hasılatın yüzde 17'sinin, yani yaklaşık 300 milyarın devletin kasasına gireceği kaydedildi. Geriye kalan 220 işyerinin gelirleriyle ilgili incelemenin sürdürüldüğü ifade edildi. İstanbul Defterdarlığı, 80 işyerine de belgeleri eksik olduğu için 15 milyar lira ceza kesti.

Ayla ÖZCAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır