kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Piyango dünyayı sardı
Amerika: Her eyalet kendisine ait Noel ve yılbaşı piyangosu düzenledi.

En büyük ödül ise yeni başkan George W. Bush'un eyaleti Teksas'ta dağıtıldı. 1 kişi tam 33 milyon dolar (16 trilyon lira) kazandı. Ülke genelindeki Multi-state piyangosunda dahi en büyük ödül 30 milyon dolardı. Teksas'tan sonra en büyük ödülü New Jersey eyaleti verdi. Bir kiş 26 milyon dolarlık ödülü aldı. İkramiye konusunda en şanssız eyalet ise South Dakota oldu. En büyük ikramiyesi 20 bin dolardı.

İngiltere: "Big Draw 2001" adında büyük ikramiyeli bir piyango düzenlendi. Bilgisayarın seçtiği 1, 7, 16, 18, 38, 47 numaralı büyük ödül, 2 kişiye çıktı. 2 İngiliz, 6.8 milyon sterlinlik (6.8 trilyon lira) ödülü paylaştı.

Hollanda: Ulusal piyango bu yıl büyük tartışmalara neden oldu. Ülkenin iki ünlü lotarya kuruluşu olan Staatslot ile Lotto arasında "Kim daha fazla ödül dağıtacak?" diye tartışma çıktı. Hatta iki kuruluş da yeni yıl çekimlerinde tek kalmak için birbirlerine dava dahi açtı. Ancak davalardan bir sonuç çıkmadı. İki kuruluş toplam 10 milyon euro (6.2 trilyon) dağıttı.

İrlanda: 1 kişiye büyük ödül olarak 1.5 milyon sterlin (1.5 trilyon lira) çıktı.

İtalya: Piyango, diğer ülkelerin aksine bu ülkede 6 Ocak'ta çekilecek. Büyük ödül 5 milyon dolar. Bilet satışlarında çekilişe yaklaştıkça patlama yaşanıyor.

Belçika: Pazar gecesi yapılan çekilişte 33.3 milyon franklık (480 milyar lira) büyük ödül 6 kişiye çıktı. Her biri de 480 milyar aldı.

Yunanistan: Noel ve yılbaşı için iki ayrı çekiliş düzenlendi. 24 Aralık'taki ilk çekilişte 7 milyon dolar (4.6 trilyon lira) bir kişiye çıktı. Ancak aradan 10 gün içinde biletin sahibi ortaya çıkmadı. 31 Aralık çekilişinde de bir bilete 3 milyon dolar (2 trilyon lira) başkent Atina'daki bir talihliye çıktı. O da parayı almak için henüz başvurmadı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır