kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılbaşı çılgınlıkları
Dünyanın dörtbir yanında yeniyıl görkemli törenler ve eğlencelerle kutlandı.

Milyonlarca kişi sabahlara kadar sokaklarda içki içip dans etti ve şarkılar söyledi. Bir de bu kutlamaların "trajikomik" anları da vardı. Şampanya açarken yaralananlar, havai fişek yüzünden ölenler... İşte dünyadan kısa kısa yeniyıl kutlamaları:

* Zehirli yılbaşı keki
Rusya'nIn başkenti Moskova'da 19'uncu yüzyıldan kalma bir binada yangın çıktı. St Petersburg Meydanı'nda kutlamalara katılanlar arasında büyük panik yaşandı. Can kaybı olmayan yangının havai fişek nedeniyle çıktığı sanılıyor. Chuvash bölgesinde çoğu çocuk 58 kişi, yeni yıl keklerinden zehirlendi.

* İlk atlama yarışması
İtalya genelinde 4 kişi öldü, 800 kişi de yaralandı. 25 yaşındaki bir İtalyan havai fişek patlaması sonrası kör olurken bir diğerinin de eli koptu. Yeni yılın ilk gününde Roma'nın Tiber Nehri'ne atlama yarışması düzenlendi.

* Pek de güvenli değil
Brezİlya'nIn görkemli kutlamalarına gölge düştü. 666 bin dolar harcayarak "en güvenli ve en eğlenceli" yeni yıl kutlamaları hazırlanmıştı. Ancak rock konserinde yaşanan izdiham ve havai fişekler 1 kişinin ölümü ve 100 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Sao Paolo kentinde eğlenen binlerce kişi ise alkolün etkisiyle etrafa şampanya şişelerini fırlattı. 100 kişi yaralandı.

* Köpekler kaçtı
Avustralya'dakİ muhteşem havai fişek gösterisi, başkent Sydney polis departmanını en değerli köpeklerinden etti. Gürültüden korkan 5 bin 500 dolar değerindeki özel eğitimli uyuşturucu arama köpeği, tasmasını kopararak kaçtı ve bulunamadı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır