kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İsrail, mültecilerin dönüşünü zorlaştırdı
Amerika Başkanı Bill Clinton'ın barış anlaşmasındaki maddelerden biri de "mültecilerin geri dönüşüyle" ilgili kolaylıklar sağlanması.

Filistin lideri Arafat'ın Amerika'ya gittiği bir dönemde İsrail parlamentosu, Filistinliler'le barış anlaşması halinde mültecilerin dönüşünü zorlaştıran bir yasa tasarısını onayladı.

Likud milletvekili Yossi Katz tarafından dün sunulan ve 12'ye karşı 56 oyla kabul edilen yasaya göre, barış anlaşması imzalanması halinde, Filistinli mültecilerin dönüşü için parlamentonun salt çoğunluğu olan 120 milletvekilinden 61'inin oyu gerekli olacak. Yasa uyarınca, sadece Savunma Bakanlığı, Filistinli mültecilerin dönüşüne "insani nedenlerle" izin verebilecek. Barıştan umutlu olmayan İsrail Başbakanı Barak da, "tek taraflı ayrılma" ihtimalinden söz etti.

"AYRILMALIYIZ"
Barak İsrail ordu radyosuna şunları söyledi: Filistinliler'den ayrılmalıyız. Bunu bir barış anlaşması yoluyla yapmak en büyük önceliğimiz. Ama barış gerçekleşmese de bu ayrılmayı tek taraflı olarak gerçekleştirmeliyiz... Tek taraflı ayrılmayla birlikte, İsrail'in İsrail-Filistin arasındaki toprakları arasındaki sınırları kesin bir şekilde ayırmasının, barış görüşmeleri ihtimalinin tamamen rafa kalkması anlamına gelebilecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır