kapat

Ramazan Özel
22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İslama göre 'piercing' günah mı, değil mi?
*Gençler arasında yaygınlaşan ve dudağa, buruna, kaşa ve göbeğe takılan halkalar dinen caiz midir?

İletişim sektöründeki gelişmeler dünyamızı küçültmüş ve her alanda olduğu gibi kültürel alanda da etkileşimi hızlandırmıştır. Bu tür alışkanlıkların gençliğimiz arasında giderek yaygınlık kazanması gençlerimizin bir boşluğa ve tatminsizliğe doğru sürüklendiklerine işaret etmektedir. Yeni yetişen ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliğimize güçlü bir kimlik duygusunun verilmesi ve onların özentiden kurtarılabilmesi için milli ve manevi değerlerimizle mücehhez hale getirilmeleri gerekmektedir. Ayrıca bu konunun sağlık açısından da uzmanlarınca ele alınması ve değerlendirilmesinde yarar vardır. İslam geleneğinde bu tür uygulama söz konusu değildir.

* Fitre ne demektir?
Fitre; fıtrat sadakası, yani sevap kazanmak için verilen yaratılış atıyyesidir (vergisidir). Fitreyi bayramının ilk günü tanyerinin ağarmaya başlamasıyla vermek vacip olur. Ama daha önceden de verilebilir. Uygun olan da budur.

* Fitreyi kimler verir?
Fitreyi kolaylıkla verebilen bunun için sıkıntıya düşmeyen herkes fitre verir. Çünkü bu varlık ve sağlığına şükür sadakasıdır.

Aile reisi kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu eşi ve çocukları için fitre vermekle yükümlüdür. Her biri için ayrı verebileceği gibi birleştirip hepsini bir kere de bir veya bir kaç fakire de paylaştırabilir.

* Fitre kime verilir?
Fitre fakire verilir. Fakir, kendisi fitre veremeyecek durumda olanlardır. Öğrencilere öksüz ve yetimlere, dul kadınlara, işsizlere, sokak çocuklarına, bakıma muhtaç ihtiyarlara, bedensel veya ruhsal hastalığı olan muhtaçlara fitre verilir. Kişi fakir olan kardeşlerine, kardeşlerinin çocuklarına ve diğer fakir akrabalarına fitre verebilir. Yalnız bakmakla yükümlü olduğu, anne ve babasına, nine ve dedesine, çocuklarına ve torunlarına fitre veremez.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır