kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Af için böyle sabahladılar
Af yasasının tartışılarak kabul edildiği gece Meclis yine renkli görüntülere sahne oldu. Yorgunluklarına yenilen bazı milletvekilleri zaman zaman uyukladı

Uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen af yasası tam bir hafta sonra TBMM'de önceki gece sabaha karşı kabul edildi.

Yaklaşık 6 saat süren ve sabah 07.00'de tamamlanan görüşmeler sonrasında af yasası 85'e karşı 282 oyla benimsendi ve hiçbir değişiklik de yapılmadı.

İki gün üstüste sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan milletvekillerinin yorgunlukları gözden kaçmadı. Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz başta olmak üzere Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Bakanlar Kurulu sıralarında kimi zaman uykuya yenik düştü. DSP'li Yekta Açıkgöz, Uluç Gürkan, DYP'li Sevgi Esen, FP'li Mehmet Elkatmış, Bekir Sobacı ve Şeref Malkoç gibi milletvekilerinin zaman zaman uyudukları gözlendi.

ECEVİT'TEN İDDİALARA YANIT
Sabah 07.00'ye kadar süren görüşmeleri sonuna kadar izleyen Başbakan Ecevit, bir anlamda sağlığıyla ilgili iddialara da yanıt vermiş oldu. Diğer liderler de af görüşmelerini sonuna kadar gruplarının yanında izledi.

Sabah saatlerine kadar süren af görüşmeleri sırasında yalnızca iki kez ara verildi. İlk aradan yararlanan Başbakan Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan milletvekilleriyle birlikte Meclis lokantası'nda mantar çorbası içti. Sahur için verilen arada ise Başbakan Yardımcısı Yılmaz kurmaylarıyla birlikte geldiği Meclis Lokantası'nda sahur yemeği yedi.

Fatih ATİK-Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır