kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Necmettin Erbakan hapisten kurtuldu
14 Ocak'ta cezaevine girecek olan Erbakan, afla hapisten kurtuldu ve gönül rahatlığıyla umreye gitti

Af Yasası'nın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanlaması kapatılan RP'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ı da rahatlattı. Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle 14 Ocak'ta cezaevine girecek olan Erbakan, yasanın yürürlüğe girmesiyle cezadan kurtulacak. Erbakan hapisten kurtulmanın gönül rahatlığı içinde dün umreye gitti.

KIRCI DA YARARLANDI
Uzun süre koalisyon ortakları arasında kriz konusu olan Haluk Kırcı da ceza indiriminden yararlanacak. Ancak bu yararlanma, toplam cezadan bir defaya mahsus olacak, her ceza için ayrı ayrı uygulanmayacak. Bu durumda 70 yıl cezası bulunan ancak 36 yıl cezaevinde kalacak olan Kırcı da 10 yıl ceza indiriminden yararlanmış olacak.

10 YIL İNDİRİM
Yasa kapsamına giren ve 23 Nisan 1999 tarihinden önce işlenen tüm suçlarda 10 yıl ceza indirimi uygulanacak. Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ve bölücülük suçu dışında kalan ölüm cezaları ise infaz edilmeyecek. PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın da mahkumiyet aldığı TCK'nın 125. maddesi ile askeri suçlar af kapsamı dışında tutuldu. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte firarda bulunanlar bir ay içinde yetkili makamlara teslim olurlarsa ceza indiriminden yararlanacaklar. Bir aylık süre içinde teslim olmayanlar, daha sonra teslim olsalar bile yasadan yararlanamayacaklar.

Fatih ATİK - Erhan SEVEN-Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır