kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

En önemli sorun: Ulaşım

* Yaşlıya çile
KORKMAZ YARDIMCI: Tramvayın Merter durağında 55 basamaklı merdiven var. Yürüyen merdiven olmadığı için özellikle yaşlılar büyük zorluk çekiyor. Ayrıca kaldırım da 75 santim yükseklikte. Burada yürüyen merdiven ve kaldırım düzenlemesi istiyoruz.

ÇODUR: Yürüyen merdiveni kısa vadede yapmak mümkün değil. Şimdi sipariş etsek ancak 9 ay sonra hazır olur. Ancak bu hiç yapmayacağımız anlamına gelmiyor. İleride yaparız. Zaten uzun bir süredir sadece Taksim-Levent metrosu ile ilgileniyoruz. Kaldırım için hemen inceleme yaptıracağım.

* Kanal tıkalı
AYŞE ŞENER: Caddebostan Ömer Paşa Caddesi Hürriyet Apartmanı'nda oturuyorum. Her yağmur yağdığında en alt kattaki dairemiz sular altında kalıyor. Çünkü kanal tıkalı.. Bu sorunumuzu yıllardır gideremiyoruz.

ÇODUR: Sizin kanal Büyükşehir'in mi yoksa ilçe belediyesinin sorumluluğunda mı bilmiyorum. Ancak yarın gerekli incelemeyi yaptıracağım. Eğer bizim sorumluluk alanımızdaysa gereken hemen yapılır.

* Yolu kapattılar
KEMAL KELEŞ: Ataköy'de oturuyorum. Galleria'nın karşısındaki blokların sakinleri belediyenin yaptığı yolu kapatıp bahçe yaptılar. Bu yüzden diğer blok sakinleri evlerine ulaşmak için şimdi daha fazla yol katetmek zorunda kalıyor. Birkaç kez şikayetçi olduk ama bu gaspı sona erdiremedik.

ÇODUR: Kimsenin yol kapatmaya hakkı yok. Ancak belirttiğiniz şikayet öncelikle Bakırköy Belediyesi'ni ilgilendiriyor olabilir. Öncelikle oraya başvurmanızı öneririm. Ancak biz de Bakırköy Belediyesi'ne uyarıcı bir yazı yazarız. Mağdur olan tüm blokların sakinleri şikayetin takipçisi olmalı.

* Kaldırım rezaleti
TURAN GEDİKOĞLU: İkitelli Mehmet Akif Mahallesi sakinleri olarak Aşık Veysel Caddesi'nin kaldırımlarından şikayetçiyiz. Çünkü BEDAŞ kazdı ve öylece bıraktı. Yürürken çukura düşüyoruz. Bu cadde hep böyle mi kalacak?

ÇODUR: Eğer ana arterse bizim sorumluluk alanımıza giriyor. Ancak değilse ilçe belediyesinin ilgilenmesi gerekiyor. Ancak yarın inceleme yaptırırım. Çarpıklığın giderilmesi için üzerimize düşen görevi yaparız.

* Yola levha lazım
ZEHRA AYKAŞ: Bağcılar Caddesi'ndeki Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu'nun çıkışında uyarıcı hiçbir levha yok. Arabalar hızla geçiyor. Her an bir tehlike yaşanabilir. Yaya geçidi çizgisi ile levha yapılmasını istiyoruz.

ÇODUR: Önlem alınması için hemen talimat vereceğim. Eğer gerekliyse yaya geçidi de yaparız.

* Yetim kaldık
NAMIK ÇOBAN: Anadolu yakası sakinleri olarak Büyükşehir Belediyesi'nden üvey evlat muamelesi görüyoruz. Ulaşım başta olmak üzere yatırımların çoğu Anadolu yakasına yapılıyor. Bu anlayış değişmeyecek mi?

ÇODUR: Büyükşehir Belediyesi olarak parkların çoğunu Anadolu yakasında yapıyoruz. Şimdiye kadar çok sayıda yeşil alan ve park oluşturduk. E-5'in ortasına raylı sistem inşa ederek Anadolu yakasındaki ulaşımda devrem yapacağız ama bunun için Karayolları'nın otoyolu bize devretmesini bekliyoruz. Bunun için projemiz hazır. İzin çıktığı takdirde hemen kazma vuracağız.

*Asfalt dökün
METİN KARLIK: Ortaköy'e inan yolda Naile Sultan Korusu'nun yanındaki Aydınlık Sokak parke taşı döşeli. Ancak yıprandığı için yağışlı havalarda araçlar kayıyor. Bu sokağın asfaltlanmasını istiyoruz.

ÇODUR: Normalde dik yerler için parke taşı daha uygun. Çünkü araçlar yağış olduğu zaman asfaltta daha fazla kayar. Belki de oradaki parke taşlar yıprandığı için sorun yaşanıyordur. Ara sokak olduğu için Beşiktaş Belediyesi'nin sorumluluğunda. Ancak biz de ilçe belediyelerine asfalt yapıyoruz. Sokakta yarın inceleme yaptıracağım.

* Yol unutuldu
ERCAN KUL: Kağıthane'de belediyesinin eski binasına giden yol 4 yıldır bitirilemedi. O kadar kötü durumdaki taksiler bile girmiyor. Bu yol daha ne kadar böyle rezil halde bekleyecek?

ÇODUR: Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir yolu yarım bırakmadık. O yolu ilçe belediyesi yapmış olabilir. Ancak halkın mağduriyetinin giderilmesi için biz üzerimize düşen görevi yaparız. İlgili arkadaşlara yarın inceleme yaptıracağım.

* Otobüsler yetersiz
MİNE YALÇINKAYA: Tozkoparan sakinleri adına arıyorum. Eminönü ve Taksim otobüslerinin sayısı yetersiz. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde büyük sıkıntı çekiyoruz. Ayrıca iki durak arasında kaldığımız için tramvaydan yararlanamıyoruz. Bizler için tramvay durağı yapılmasını istiyoruz.

ÇODUR: Otobüslerle ilgili sıkıntınızı İETT Genel Müdürü'ne bildireceğim. Ancak tramvay için yeni bir durak yapmak imkansız. Bunlar daha önceden planlanmış ve değişikliği mümkün olmayan düzenlemeler. Durak sayısı gerekenden fazla olursa tramvayın otobüslerden farkı kalmaz.

*Otopark yapın
GÜL YILDIZ: Gültepe'den arıyorum. Ana caddeler başta olmak üzere bütün yollar sağlı-sollu parklarla işgal ediliyor. Kaldırımları da seyyar satıcılar kapatıyor. Otopark sayısı çok az.

ÇODUR: Bu sadece sizin semtin değil tüm İstanbul'un sorunu. Ne yazık ki otoparklar yetmiyor. biz Büyükşehir Belediyesi olarak yeni otoparklar yaratmak için projeler geliştiriyoruz. Ancak yol üzerindeki parklanmalara müdahale etmek öncelik trafik polislerinin görevi..

* Perşembe Pazarı
HAKAN ÖZKAHRAMAN: Perşembe Pazarı ileride ne olacak. Buradaki işyerlerimi durum belirsiz olduğu için kiraya veremiyorum. Bu konuda sizden net bir açıklama bekliyoruz.

ÇODUR: Geniş kapsamlı düzenleme projesi için Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvurduk. Ancak geçen uzun süreye rağmen yanıt alamadık. Eğer izin alırsak Perşembe Pazarı yeni bir kimlik kazanacak. Ancak şu anda herhangi bir çalışma yapamadığımız için orası bakımsız halde bekliyor.

* Otobüs istiyoruz
MÜŞERREF ERKMEN: Florya'dan Bakırköy'e iki saate bir sefer yapan belediye otobüsü vardı. Ancak yolcuları az diye seferden kaldırıldı. Osya biz yaşlılar trenle seyahat etmekte zorlanıyoruz. Bu hattın yeniden açılmasını istiyoruz.

ÇODUR: Durumu İETT Genel Müdürü Nevzat Pakdil'e ileteceğim.

*Yol değil, tarla
GÜLŞEN USTA: Kartal Soğanlık'takabi bazı caddeler patates tarlasını andırıyor. Açılan çukurlar aylardır kapatılmıyor. Halka resmen işkence ediliyor.

ÇODUR: Bahsettiğiniz caddelerin hangi kuruluşun sorumluluğunda olduğunu bilmiyorum. Ancak yarın Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i arayıp detaylı bilgi alırım. Merak etmeyin yolların bakımını hemen yaparız.

* Korkutan kavşak
YILMAZ IŞILDAR: İşim gereği her gün Edirnakı'dan geçiyorum. Ve buradaki kavşaktan geçenken büyük korku yaşıyorum. çünkü kavşak çok denetimsiz. Burası hep böyle mi kalacak?

ÇODUR: Oradaki sıkıntıyı biliyoruz. Vezneviler-Sultançiftliği raylı sistemini yaptığımızda oradaki sorun da bitmesi olacak. Biraz beklemek gerekiyor.

Amaç Ali Müfit Gürtuna'yı yıpratmak mı?
BİR süredir bazı gazetelerde, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "50 günde 100 tesis" kampanyasını yıpratmaya dönük yayınlar yapılıyor... Daha önce hizmete açılmış tesislerin yeniden kurdelalarının kesildiğinden yola çıkılıp, bunun göz boyama olduğu vurgulanıyor... Bu eleştirileri yapanlar bir karar vermeli; hizmete girmeye hazır bir tesisi kurdela kesmek için bekletmek mi, yoksa o tesisi devreye alıp daha ilerideki bir tarihte açılış törenini gerçekleştirmek mi? Büyükşehir Belediyesi'nin günlerdir devam eden açılışları, temel atmaları İstanbullular'a hizmet olarak geri dönüyor ve dönecek.. Bence bu törenler alkışlanmalı... Daha seçcimi 3.5 yıl varken öküzün altında buzağı aranmamalı...

* AVCILAR
Gürültüyü dinle Mustafa Başkan!

ÜNİVERSİTE Mahallesi Bayındır Sitesi sakinlerinden İbrahim Büyüközel, İGDAŞ'ın Avcılar hizmet binasına enerji sağlayan jeneratörün gürültüsünden bıktıklarını, uykunun haram olduğunu, çocukların ders çalışamadığını söyledi... Önceki gece saat 20.00 sıralarında Bayındır Sitesi'ni giden arkadaşımız Ramazan Yazgan, gürültünün dayanılmaz boyutta olduğunu tespit etti... Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, bir gece Ramazan gibi Bayındır Sitesi'ni giderse, gürültünün vardığı boyuta tanık olacak ve inanıyorum ki; hemen İGDAŞ'ı uyaracak...

Belediye köpekleri hemen toplasın
YEŞİLKÖY'deki Beşiktaş Spor tesisleri ve 2001 Koleji çevresi geceleri başıboş köpeklerin istilasına uğruyor. Beni arayan Dilaver Doğan, sokağa çıkmaktan korktuklarını söyledi.. Arkadaşımız Tunç Haznedar, Çarşamba akşamı 2001 Koleji çevresini ancak araçla dolaşabildi... Çünkü araçtan indiği anda birçok köpeğin kendisine saldırdığını gördü... Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'dan bu köpekleri toplayıp barınma evine almasını rica ediyorum...

* KADIKÖY
Selami Başkan yağmur kanalı yap

FİKİRTEPE Hızırbey Caddesi'nden arayar bir grup Kadıköylü, alt yapısı olmayan bölgenin her yağmurda göl haline geldiğini, bırakın yayaların, araçların bile sokaklara giremediğini söyledi... Muhabir arkadaşımız Şenol Baştakar, Hızırbey Caddesi'nde esnafla konuştu, iletilenlerin doğru olduğunu belirledi... Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu sokaklara en kısa zamanda yağmur kanalı döşetmeli..

*BEŞİKTAŞ
Mustafa Kavlu lambaları yaktır

ETİLER Kültür Mahallesi Yeşilbağ Sitesi sakinlerinden Vedat Balkır, sokak aydınlatma lambalarının 2 haftadır yanmadığını, bu yüzden bazı evlere hırsızlar girdiği yolunda dert yandı... Arkadaşımız Oktay Apaydın, siteye giderek konuştuğu sakinlerden de aynı şikayetleri dinledi... Durumun muhtarlığa ve belediyeye bildirildiğini, ancak kimsenin dinlemediğini belirledi... Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Mustafa Kavlu hemen bugün ekiplerini gönderip, sitenin ambullerini yanar hale getirmeli...

* BÜYÜKÇEKMECE
Harami istilası devam edecek mi?

ÇARŞI içinde modern sabit pazar olmasına rağmen Cumartesi günleri sahil kesiminde kurulan pazaryerine gelen esnaf, bahçeleri talan ediyor. çevreyi çöplük ve tuvalet haline getiriyor... Bu ilkelliğe isyan edip bizi arayan Mustafa Kurt, "Yeter Artık" diye feryat ediyor... Belediye Başkanı Hasan Akgün, inanıyorum ki bu rezalete daha fazla izin vermeyecek...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır