kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hünkar
Fatih ve Etiler'den sonra Nişantaşı'nda da hizmete giren restoran, Türk mutfağının lezzetlerini sunuyor

GELENEKSEL Türk mutfağının en lezzetli örneklerini bulabileceğiniz Hünkar restoran, Nişantaşı'ndaki şubesinde de müdavimlerini ağırlıyor. İstanbul'un en batılı semtinde geleneksel tatları sunan bir restoranın açılması şaşırtıcı gelebilir ama Hünkar bu işi çok iyi başarıyor. Restoran günün her saati dolup taşıyor. Ferah, sade ve İznik çinileri, eski cezveler gibi birtakım Türk ve Osmanlı esintileriyle dekore edilmiş iki katlı mekanın üst katında küçük bir bar bulunuyor.

Türk Müziği eşliğinde yemeğinizi ya vitrinden, ya da servis elemanlarının öneri ve yardımlarıyla seçebiliyorsunuz. İşkembeli nohut, etli karalahana dolması, mercimek çorbası, tas kebabı, patlıcan beğendi, kuzu tandır, ıspanak, pilav, tel kadayıf, irmik helvası... Akla ilk gelen Türk mutfağının lezzetlerini burada bulmak mümkün. Özellikle patlıcan beğendi ve kuzu tandır çok lezzetli.

Restoranın yıldızı ise peynirli puf böreği... İncecik katmerler arasına dolmuş hava kabarcıklarıyla adı gibi puf puf kabarmış, beyaz peynir ve dereotu ile doldurulmuş börek övgüyü hak ediyor. Birbirinden güzel tatlılar ise lezzetleri ve görünüşleriyle yemek keyfinizi şölene dönüştürmeye yetiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır