kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özdemir artık savcı olamaz
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ihraç kararı verdi

BAYRAMPAŞA'NIN eski Savcısı Necati Özdemir Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından savcılık ve hakimlik mesleğinden ihraç edildi. Bayrampaşa Cezaevi Savcılığı görevinden alındığında, HSYK üyelerine ağır ithamlarda bulunan ve istifa ederek avukatlığa başlayan Özdemir, bu karardan sonra ömür boyu hakimlik ve savcılık mesleğine geri dönemeyecek. Bu ceza, Özdemir'in avukatlık yapmasına engel değil. Ancak Özdemir, Adalet Bakanlığı'nca yapılan suç duyuruları üzerine Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde açılan 5 ayrı davada bir yıldan fazla mahkumiyet alırsa avukatlık mesleğini de icra edemeyecek.

AĞIR SUÇLAMA
Yüksek Kurul'un Özdemir'le ilgili kararı, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bağlı müfettişler tarafından hazırlanan soruşturma raporunun değerlendirilmesi sonucunda verildi. Raporda, Özdemir'in Bayrampaşa Cezaevi Savcılığı döneminde gerçekleştirdiği ileri sürülen eylemler sıralandı ve soruşturmaya konu olan davranışların, hakimlik ve savcılık mesleğinin şeref ve onuru bozacak nitelikte olduğu vurgulandı. Müfettiş raporunda Özdemir'in, yasadışı örgütlerin cezaevinde teşkilatlanmasına, eğitim yapmasına, dışardaki üyelerine talimat vermesine göz yumduğu da ileri sürüldü.

1996'da tüm Türkiye'yi sarsan ölüm oruçlarının hemen ardından 1 Ağustos'ta, Afyon Cezaevi Savcılığı'ndan geçici olarak Bayrampaşa Cezaevi Savcılığı'na getirilen Özdemir hakkında, yasak aşk yaşamak, cezaevine ait telefonları mahkumlara tahsis etmek, mafya mensupları ve uyuşturucu kaçakçılarıyla yakın ilişki kurmak, cezaevi yönetimini mahkumlara bırakmak suçlarından dava açıldı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde görülen davada 28.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ersin BAL-Tebernüş KİREÇCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır