kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç'un 200 yıllık sünnet yorganı
Rahmi Koç'un 19'uncu yüzyıla ait simli sünnet yorganı Ankaralı antika tutkunu Nil Demirkazık'ın koleksiyonunda vazgeçemediği objelerden...

Koleksiyoner Nil Demirkazık, antikalara 1987 yılında merak sarmış. Trilyon değerindeki birbirinden eşsiz yapıtların yer aldığı koleksiyonuyla iç içe yaşayana Demirkazık, "Antikalar benim çocuklarım" diyor. Demirkazık'ın koleksiyonunda, Salvador Dali ve Picasso tablolarından, Hitit, Frig, Finike, Roma ve Bizans dönemine ait objelere kadar bir çok eser yer alıyor.

Koleksiyonun en ilginç eserlerinden birisi ise hiç şüphesiz Rahmi Koç'un sünnetinde kullandığı kadife üzeri altın sim işlemeli 19'uncu yüzyıla ait sünnet yorganı. "Koç'un sünnet yorganına yakın bir akrabamızın arkadaşının vasıtasıyla 15 yıl kadar önce ulaştım. Yorganın değeri 10 milyar lira. Ancak kesinlikle satmam" diyor Demirkazık.

1992 yılında açtığı "La Maison" antika galerisiyle mesleğe profesyonel olarak adım atan Nil Demirkazık, Oryantalist tablo koleksiyonu için İngiltere'nin önde gelen müzayede evlerinin talip olduğunu da gururla anlatıyor. Demirkazık için antika bir ihtiyaç değil lüks bir tutku.

Levent İÇGEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır