kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kim bu adam?
Kapıkule'de sahte pasaportla yakalandı... Bavulunda yeni kurulmuş tam 180 şirkete ait 3 çuval evrak ve sahte mühürler ele geçirildi... 3 gün sorgulandı, ancak ne iş yaptığı anlaşılamadı ve savcılık serbest bıraktı

Edİrne'nin Kapıkule Gar Sınır Kapısı'ndan Mustafa Deniz adına düzenlenmiş sahte pasaport ile yurt dışına çıkmak isteyen Yaşar Yaman adlı bir kişi, Mali Şube'de 3 gün sorgulandı. Polis, olayı çözemeyince ek süre istedi, ancak savcılık izin vermedi ve Yaşar Yaman çıkartıldığı mahkemede serbest bırakıldı. İlginç olay şöyle gelişti:

Bir ihbar üzerine Edirne Mali Şube ekipleri Türkiye-Bulgaristan arasında sefer yapan yolcu treninde pasaport kontrolü yaptı. Çerkezköy'den trene binen yolculardan birinin üzerinde Mustafa Deniz adına düzenlenmiş sahte pasaport ele geçirildi. Bunun üzerine yanındaki arkadaşı Engin Karaburun ile birlikte gözaltına alınan kişinin emniyette yapılan sorgulamasında asıl adının Yaşar Yaman olduğu anlaşıldı.

FİLİPİNLER'E GİDECEKLERDİ
Yaman'ın şüpheli davranışları üzerine bavulunu açan polis, 3 çuval dolusu evrakla karşılaşınca olayı çözmek için savcılıktan 3 gün gözaltı süresi aldı. Çuvalda yeni kurulmuş tam 180 şirkete ait evrakla bulan polis, sanığa bunlarla yapacağını sordu. Yaman, Yıldız Yönetim Danışmanlığı adlı bir şirketin sahibi olduğunu belirterek "Ben ve arkadaşım Sofya'ya gidip oradan da uçakla Filipinler'e geçecektik. Amacımız, bize teslim edilen belgelerle Filipinler'den bu 180 şirkete kredi almaktı" dedi.

Bunun üzerine 180 şirketten üçünün evrakları Edirne Defterdarlığı'na gönderildi. Yapılan incelemede evraklarda sahne mühürün kullanıldığı ortaya çıktı. Bu arada gözaltı süreci doldu ve polis ek süre istedi. Ancak savcılık reddedince Yaşar Yaman ve arkadaşı Engin Karaburun mahkemeye çıkartıldı. İki esrarengiz adam savcılıkça serbest bırakılınca olay karanlıkta kaldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır