kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Bayındır Holding Balina'ya karıştı
TÜRKİYE'NİN en büyük gruplarından Bayındır Holding'e bağlı Bayındır Dış Ticaret firmasının, Balina Operasyonu kapsamında ortaya çıkarılan Darıca şirketinden 1 trilyon 508 milyar liralık hayali ihracat faturası alarak, düşük faizli ihracat kredi taahhüdünu kapattığı belirlendi. Darıca şirketinin yeminli mali müşaviri olan Nizamettin Uludağ, İstanbul'da yakalandı.

Bu arada Dış Ticaret, Dış Ticaretle uğraşan bir sermaye şirketi olarak organize olduklarını belirterek açıklamada şunlara yer verdi: "Darıca Teksitl Şirketi'nin 1999'da yapmış olduğu sadece iki parti ihracat, Bayındır Dış Ticaret üzerindens gerçekleşmiştir. Bu ihracata ilişkin tüm malın sevkiyatı Darıca Tekstil yetkilileri tarafından yapılmıştır. Adı geçen Sel Gümrükleme ve Selahattin Halman tarafından gerçekleştirilmedi."

Mustafa HEPEKİZ

Türk Soros'lar işbaşına geçti
Kasım ortasında başlayan ve ay sonunda yüzde 2000'lere kadar fırlayan faiz oranı, döviz mevduatından repoya hızlı bir geçiş yaşattı. Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Asaf Savaş Akat'ın da deyimiyle, Türkiye'deki Soros'lar kriz sırasında işbaşına geçti. Dövizlerini satarak TL faizinden kazanmak için repoya geçti. Merkez Bankası verilerine göre iki haftalık dönemde döviz mevduat hesaplarında 912 milyon dolarlık düşüş oldu. 24 Kasım-1 Aralık tarihinde repoda düşüş olmasına rağmen, faiz oranların çok yükseldiği 1-8 Aralık arasında 1.2 katrilyon lira artış gerçekleşti. İkinci haftada döviz mevduatındaki düşüş 600 milyon dolar civarında oldu.

Faizde iniş başladı
Dün iki banka faiz indirdi. Garanti Bankası mevduat faizlerinde 10 puana ulaşan indirim yaptı. Banka aylık mevduat oranını yüzde 73'ten yüzde 63'e, üç aylık mevduatını yüzde 63'ten yüzde 58'e çekti. Finansbank ise taşıt kredisi ve kredi kartı oranlarını yeniden belirledi. Banka yüzde 6.5 olan aylık taşıt faizini yüzde 6'ya indirdi. Yüzde 8.40 olan kredi kartı faizini de yüzde 6.90'a düşürdü.

Yapı Kredi Leasing'de atama
YAPI Kredi Leasing Genel Müdürlüğüne Berrin Avcılar atandı. Çalışma hayatına 1985 yılında Ernst & Young Denetim Şirketi'nde başlayan Avcılar, burada daha çok banka ve diğer finans kuruluşlarının denetimlerini yaptı. Bu süre içerisinde Ernst & Young New York ofisinde de bir dönem çalıştı. 1996 yılında Yapı Kredi Bankası Anonim Şirketi'nde Mali İşlerden Sorumlu Bölüm Yönetmeni olarak görev yapan Avcılar, daha sonra ABD'ye gitti. 2000 yılı başında Türkiye'ye dönen Avcılar Enternasyonel Turizm Yatırım Anonim Şirketi'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Ekim 2000 tarihinde Yapı Kredi Leasing Anonim Şirketi Genel Müdürü oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır