kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Kamuya yeni maaş zammı
Hükümet, kamu çalışanlarındaki tansiyonu düşürmek üzere yeni maaş düzenlemesi hazırlıyor. Bu düzenlemeye göre cezaevlerindeki gardiyanların maaşları da artırılıyor

HÜKÜMET kamu çalışanlarındaki tansiyonu düşürmek üzere yeni bir maaş düzenlemesine hazırlanıyor. Önceki ggece TBMM'de kabul edilen yetki yasası çerçevesinde 3 ay içinde kanun hükmünde kararnamelerle Devlet Memurları Yasası, Silahlı Kuvvetler Personel Yasası, Hakimler ve Savcılar Yasası ile Yüksek Öğretim Personel Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Kanun Hükmünde Kararnamelerle, "Hayata Dönüş Operasyonu" ve affın ardından yeni bir döneme giren cezaevlerindeki gardiyanların maaşları da artırılacak.

Peşpeşe çıkarılması için hazırlık yapılan düzenlemelerle kamu kuruluşlarında aynı işi yapan personel arasındaki maaş dengesizliğinin giderilmesi sağlanacak. Maliye Bakanı Sümer Oral, memur maaşlarında düzenleme yapma imkânı veren Yetki Yasası'nı şöyle değerlendirdi:

BAKAN NE DİYOR?
"Bu yetki, kurumsal farklılıkları, memur işçi arasındaki ücret dengesizliğini gidermeye dönük olarak kullanılacak. 2001 yılında Hükümet olarak bu konuya eğileceğiz. Buradaki amaç, kamudaki çalışma barışına katkıda bulunmak. Yapılacak düzenlemelerin mevcut bütçe ödenekleri içinde kalmasına özen gösterilecek. Kaynağı yaratılmayan harcamaya gidilmeyecek."

Zam kimleri etkileyecek?
*Akademisyenler, muvazzaf subay ve astsubaylar, hakim ve savcılar, doktorlar, mühendisler, KİT üst yöneticileri, devlet denetim elemanları.

*Maaş iyileştirmesi için taban aylığı katsayında, yan ödeme göstergelerinde ve mesleki hizmet tazminatlarında artış yapılacak.

* Maaş ayarlamasının doğrudan emekli aylıklarına da yansıyan kazanılmış bir hak olmasına dikkat edilecek.

* Cezaevlerinde devlet otoritesinin yeniden tesis edilmesine yönelik operasyonun ardından cezaevleri görevlilerinin maaşları da artırılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır