kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Kia, Anadolu Grubu'na geçti
Şirketlerinden bazılarını satışa çıkaran İhlas Holding, bu konudaki ilk adımı KİA'nın distribütörlüğünü Çelik Motor'a devrederek attı

Ünlü danışmanlık şirketi Mc Kinsey'den yeniden yapılanma konusunda yardım isteyen İhlas Holding, küçülmeye çalışıyor. Yaşadığı likidite sorununu aşmak için bazı şirketlerini satışa çıkaran holding, ilk olarak Kia Motor'u elden çıkardı. Holding, KİA'nın distribütörlük haklarını 3 milyon dolara Anadolu Grubu şirketlerinden Çelik Motor'a devretti. Holding'in Kristal Kola için Ülker ve Yimpaş Holding'le, İhlas Kolejleri için Bedrettin Dalan'ın sahibi olduğu İSTEK Grubu ile TGRT için de Uzan ve Doğan Grubu ile görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

İhlas Holding'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, süresi 2002'de bitecek olan Kia marka araçların distribütörlüğünden çekilme kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, distribütörlükten çekilmenin Çelik Motor lehine olacağı ve Güney Kore'deki Kia Motor'un onayı ile geçerlilik kazanacağı kaydedildi. Kristal Kola ve TGRT'nin satışı konusunda alınmış bir yönetim kurulu kararı olmadığı belirtilirken, Mc Kinsey'in 'faaliyetlerin beş ana başlık altında toplanması'nı tevsiye ettiği, bunların medya enformasyon teknolojileri, küçük ev aletleri üretimi ve pazarlaması, enerji, finans ve inşaat olduğu bildirildi.

Bu arada Sakıp Sabancı, TGRT'yi satın almak için görüşmelerin sürdürüldüğü konusundaki söylentinin doğru olmadığını açıkladı. Sabancı, TGRT ile ilgili dedikodulara önem verilmemesi gerektiğini söyledi.

Danıştay, enerji ihalesini iptal etti
DanIŞtay 10. Dairesi, İhlas Holding ve ABD'li CMS Energy'nin kazandığı 165 milyon dolarlık devir bedelli Bursa-Yalova bölgesi enerji dağıtım ihalesini iptal etti. Mahkeme, iptal kararında Radyo Televizyon Yasası'nın 29'uncu maddesinin ihlal edilmesini gerekçe gösterdi. Ancak Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili, kararın temyiz edileceğini açıkladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır