kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rock n' Roll ajanlar
Para sıkıntısı çeken Rus GİZLİ SERVİSİ ajanları, 'Casusluk Zor Zenaat' İsimli bir albüm çIkardı

Rusya'da iki gün önce ilginç bir albüm piyasaya çıktı. İsmi "Their Uneasy Job Is Called Spying". Şarkıları güfteleyenler de, besteleyenler de, icra edenler de Rus ajanları! Birbirinden ilginç 22 parçanın olduğu albümün kapağında KGB (Rus Gizli Servisi'nin eski ismi) rozetli, takım elbiseli bir ajanın fotoğrafı bulunuyor.

CD olarak basılan ve satışa Çarşamba günü çıkan albümde genelde şu temalar işleniyor: Nostalji, vatanseverlik ve aşk! Albümün piyasaya çıkışıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. The Moscow Times gazetesinin haberine göre, dış istihbarat örgütü SUR'a bağlı ajanlar albümü Gizli Servis kuruluşunun 80'inci yıl dönümü nedeniyle çıkardılar. Bir iddiaya göre de servis mali krizde olduğundan albüm yapıp satma yoluna başvurdu.

PUTİN DE DİNLEDİ
Albümü Rusya lideri Vladimir Putin de dinledi. Ancak en çok hangi parçayı sevdiğini açıklamadı. Albümün en ilginç özelliklerinden biri de ajanların kimliklerini saklamadan albüme isimlerini yazmaları. Gizli Servis Basın Bürosu Şefi Boris Labusov albüm için "İnanmazsınız ancak bazı parçalar, sahilde arkadaş ortamında gitar eşliğinde söylenecek kadar romantik" tanımını kullandı.

AJANLAR SÖYLERSE BU ŞARKILARI SÖYLER!
COMPLETING A Task (Bir Görevi Tamamlamak), Here Goes Your Friend Off on a Mission (Bak Arkadaşın Bir Göreve Gidiyor): Bu parçaları ajanlar kendi güfteledi, besteledi ve icra etti.

Spy's Motto (Casusun parolası): Açılış parçası.
A Replacement (Değiştirme), Motherland and Honour (Anavatan ve Onur): Bu parçalar Rusya'ya duyulan sevgi ve bağlılığı anlatıyor.

Moments (Dakikalar): Nazi Almanyası'nda görev yapan bir ajanın anılarını anlatıyor!
Profession: Espionage (Mesleği: Casusluk): Sözleri şöyle: Bizim de sıcak bir yuvamız vardı. Şimdi sen ve ben bir kaderi paylaşıyoruz. Bir iş: Casusluk!


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır