kapat

22.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elvis sahnelere dönüyor
Elvis'in kan örneğini bulan Alman genetikçiler, rock efsanelerinden Elvis Presley'i klonlayacaklarını öne sürdü. Almanlar kopya Elvis'i şarkıcı yapacak

Elvis Presley'i klonlamak için uzun yıllardan bu yana çalıştıklarını açıklayan Nordhorn Industries adlı Alman firmasının Genel Müdürü Klaus Richter, Elvis'in kırmızı kan hücrelerini ellerine geçirdiklerini söyleyerek, hayranlarına müjdeyi verdi: En geç bir yıl içerisinde Elvis'in yaşayan, soluk alan kopyası dünyaya gelecek... Rock n' Roll'un Kralı, dünyanın ilk klonlanan koyunu Dolly'ye uygulanan yöntemle kopyalanacak. Elvis'in hücresinden alınan genetik maddeler bir kadından alınan yumurtaya enjekte edilecek. Gelişmeye başlayan embriyo bir kadının rahmine yerleştirilecek.

MEMPHİS'TE YETİŞECEK
"Genç hayranlarının tanıyabilmesi" için klonlanmasına karar verilen Elvis, "Asıl Elvis"in hayatını geçirdiği Amerika'nın Memphis bölgesinde yetiştirilecek. Çevresel koşulların da aslına benzerlikler göstermesi sayesinde kopya Elvis, gerçek Kral'ın yaşadıklarını yaşayacak. Ve Kopya Elvis, 2020 yılında yeniden sahnelerde hayranlarını coşturmaya başlayacak. Alman firma, askerliği sırasında Almanya'da bulunan Elvis'in hücre örneklerinin, bir askeri doktor tarafından alındığını söylüyor. Amerikan ordu yetkilileriyse böyle bir şeyin mümkün olmadığını savunuyor. ABD ordu sözcüsüne göre, o dönemde hiçbir Amerikan askerinin kan ve doku örnekleri alınmadı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır