kapat

CUMARTESİ EKİ
16.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Küçüksöz'den butik otel zinciri
Güneydoğu'daki yatırımlarıyla tanıdığımız Sema Küçüksöz hizmet sektöründe kendi konseptini yaratacak

Tekstil sektörünün başarılı ismi Sema Küçüksöz, şimdi de hizmet sektöründe kendini kanıtlayacak: İstanbul-Teşvikiye'de yaptırdığı ilk butik otelini 1 Ocak 2001'de açıyor. Ama Küçüksöz'ün sadece bir otelle yetineceğini zannedenler yanılıyor. Amacı, Türkiye'yi dünyaya tanıtacak otel, bar, cafe ve restoran zinciri kurmak!

Her zaman büyük düşünen Küçüksöz, bu amacını gerçekleştirmek için mutfağa döndü; kurufasulye ve tarhananın tadıyla, porselenlerin kalitesiyle, yastıkların kılıfıyla ilgilenir oldu...

Açılış heyecanıyla fır dönen Küçüksöz'ün Türk geleneklerini tanıtma gayreti, seçtiği isimlerden de anlaşılıyor değil mi? Tahta Kaşık Restoran, Cudi Bar, Üzüm Cafe. Sema Hanım iddialı: "Tamamıyla Türk usulü olan bu konsepti yaşatıp önce İstanbul sonra da İzmir, Antalya ve Ankara'da ardından da yurtdışında gerçekleştirmek istiyorum. Neden Türkiye'nin böyle bir zinciri olmasın?"

HAYALLERİ GERÇEK OLDU
Sema Küçüksöz, aynı zamanda bir futbol takımının yönetimine girebilen ilk kadın. Üç dönem FB'nin yönetim kurulundaydı, şimdiyse Türkiye Futbol Vakfı'nın başkanlığını yapıyor.

Ama asıl ününü, Güneydoğu'da genç kızlara yönelik iş olanakları sağlayarak kazandı. Küçüksöz tekstilci olarak yurtdışında yabancı iş adamlarıyla toplantılara katılırken 'bir zincir kurma' hayallerindeymiş. Uzun yıllardan beri Türkiye'nin farklı bölgelerinden otantik aksesuvarlar toplayan Küçüksöz, tüm bu birikimlerini hayata geçirmeye karar verdiğinde boş binasını değerlendirmek üzere kolları sıvayarak işe başlamış.

YALNIZ KALDIM
"Neden butik otel?" sorusuna "İnsanların kendilerini evlerinde hissedecekleri bir mekan yaratmak istiyordum. Böyle bir konsepti butik otelle yakalayabileceğimizi düşündüm" cevabını veriyor.

Küçüksöz 2001 yılında faaliyete geçecek otelinin, restoran, bar ve cafe'sinin son hazırlıkları için 1.5 aydır gece gündüz çalışıyor. Yanında çalışanlardan biri, "Karşıdan 8.00 gibi çıktığımda 1.5 saatte ancak bu tarafa geçebiliyorum" dediğinde, "O zaman sabah 5'te çık. Ben 5.15'te işte olabiliyorum" yanıtını veren Küçüksöz, tam bir işkolik.

Güneydoğu'ya yatırım konusunda yorgunluğu sözlerinden belli: "Bölge insanını hızla yukarıya çekmemiz gerekiyor. Birçok kişinin, kurumun bölgeye gitmesi gerek. Şimdi enerji yok, bu büyük bir sorun. Bir de ben değil, biz denebilmesi gerekiyor. Ben bir noktada yalnız kaldım. Yatırım yaptım, ama tek başına bir şey ifade etmiyor..." Adres: Ferah Sok No: 12 Teşvikiye

DOLMA VE GÜNEYDOĞU YEMEKLERİ
Sema Küçüksöz'ün butik otelinin giriş katında Tahta Kaşık Restoran dikkat çekiyor. Balıkçı ağları, elma ve çınar ağaçları ile kuru bitkilerle zenginleştirilmiş restoranda sofralar, elişi örtülerle süslenmiş.

Konseptin bir parçası olarak düşünülen restoranda Sarıyerli balıkçılardan alınan bir kayık, eski bir at arabası, avcı köşkü, Kapalı Çarşı tarzı döşenmiş farklı bir bölüm bulunuyor. En ilginci, Osmanlı döneminin zengin ve yoksul sofrasını temsil eden iki ayrı bölüm... İster kandil ışığında sofraya kurulup bakır tabaklarda sunulan yöresel yemekleri deneyebilir, ister zengin Osmanlı dönemini yansıtan bölümü seçip özel tasarlanmış porselen tabaklarda Osmanlı yemeklerinden tadabilirsiniz.

Tabakların bir bölümünü Küçüksöz özel olarak yaptırmış. Restoranda oturulan bölüme göre kullanılan aksesuvarlar da değişiyor. Örneğin kurufasulye, tarhana ve nohut gibi yemekler tahta kaşıkla yeniyor. Mönünün en iddialıları dolmalar ve Güneydoğu yemekleri.

Yemekler konusunda titiz olan Sema Küçüksöz, "Evinizdeki yemeğin tadını restoranda bulacaksınız" diyor.

SEMSUN OTEL
Sema Küçüksöz'ün yastık kılıflarından saunasındaki taşlarına kadar her ayrıntısıyla ilgilendiği, 2001 yılı başında faaliyete geçecek olan SemSun Oteli 33 odalı.

CUDİ BAR
Otelin giriş katındaki Cudi Bar, zincir kurma planının bir parçası. Küçüksöz, bar açmaya karar verdiğinde aklında Cudi Dağı varmış. Barın ahşap dekorasyonu da onun imzasını taşıyor.

ÜZÜM CAFE
Birinci kattaki Üzüm Cafe'nin Küçüksöz için farklı bir anlamı var, çünkü çocukluğundan beri en çok sevdiği meyve üzümmüş. Burada her daim üzümlü kek mevcut.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır