kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İkinci çıkış Topçu'dan
DSP'li Mustafa Düz'ün açıklamalarının yarattığı şok sürerken, ikinci darbe ANAP'lı Yaşar Topçu'dan geldi. İlk af yasasının görüşülmesi sırasında yurtdışında olduğu için komisyon toplantısına katılmadığını, ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iade gerekçelerini okuyunca kendi kendine "Ben de o toplantıya katılsam, aynen bunları söylerdim" dediğini söyleyen Yaşar Topçu şöyle dedi: "Şartlı salıverme getiriyorsanız, herkesi kapsamak durumunda. Bu yasa ile konulan istisnalar, yasa Anayasa Mahkemesi'ne götürüldüğünde iddia ediyorum, tümüyle kapsama girecektir, buna Apo da dahildir." Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto gerekçelerinin tümüyle haklı olduğunu kaydeden ANAP Milletvekili Topçu, "Kanuna tümüyle karşıyım ve ret oyu kullanacağım" dedi.

Bu şansı kullanalım
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk eleştirilere yanıt verirken, "Kişisel düşüncem önemli değil. Önemli olan toplumdaki beklentinin karşılaştırılmasıdır" diyerek, tasarının bir an önce yasalaştırılması gerektiğini söyledi. Affın sonucu olarak cezaevlerinin durumunun rahatlayacağını, bunun da cezaevlerinin yeniden yapılandırılması ve adalet reformu çalışmalarının yaşama geçirilmesine yardımcı olacağını vurgulayan Türk, "Türkiye bu şansı değerlendirmek durumundadır" dedi. Türk'ün konuşmasının ardından, Komisyon Başkanı Emin Karaa, maddelere geçiş oylamasını yapmak yerine, toplantıya ara verdi. Karaa'nın bu kararında, trafik kazası geçiren Mehmet Gül'ün yanı sıra, Işılay Saygın'ın da toplantıya katılmaması nedeniyle yapılacak bir oylamada muhalif üye sayısının, "kabul" oylarından fazla çıkabileceği endişesinin etkili olduğu öğrenildi.

Yılmaz, Atak'ı görevden aldı
Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Doktor Necdet Güçlü'nün öldürülmesine ilişkin önemli itiraflarda bulunan partisinin Ankara İl Başkanı Cengiz Atak'ı görevden aldı.

Yılmaz, dün akşam Atak'tan istifasını isteyerek, SABAH'a yaptığı açıklamalardan sonra görevinde kalamayacağı mesajını verdi. Atak bunun üzerine istifa dilekçesini Genel Merkez'e sundu. Yılmaz'ın Atak'ın istifasını istemeden önce SABAH'a itirafta bulunup bulunmadığını araştırdığı, görüşmeye tanık olan parti yöneticilerinden bilgi aldığı ve Atak'ın yalanlamasına rağmen SABAH'a açıklama yaptığını saptadığı öğrenildi.

Baykal: Atama Sezer'in yetkisi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Vural Savaş'ın en çok oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ikinci sıradaki Sabih Kanadoğlu'nun seçilmesini, Cumhurbaşkanı'nın yetkisi içerisinde bir tasarruf olarak değerlendirdi. Baykal, "Vural Savaş çok seçkin bir kamu görevlisi olarak ülkesine büyük hizmetler vermiştir. Ancak karar Sezer'e aittir. Herkesin saygıyla karşılaması gerekir" dedi.

Ankara Ziraat Bankası Kültür Merkezi'nde bir resim sergisine katılan Baykal, Savaş'ın aldığı oy oranının yargı dünyasında da bir hukukçu olarak olumlu değerlendirildiğinin göstergesi olduğunu vurgulayarak, bu konunun siyasi tartışma konusu haline getirilmesinin yanlış olacağını ve üzüntü vereceğini söyledi. Baykal, Sezer tarafından veto edilen af yasası konusunda da hükümeti eleştirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır