kapat

Melodi
20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kadın büyüdükçe...
Nüfus sayımından önce Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın valiliklere ve ilgili tüm kurumlara gönderdiği genelgeyi gördüğümde şaşırmıştım.

Bu genelgede kadınlarla ilgili birçok konuya yer verilirken bir bölüm de yaş konusuna ayrılmıştı. Genelgede kadınlara seslenilerek şöyle deniliyordu: Yaşınız sorulduğunda bitirdiğiniz değil, içinde olduğunuz yaşı söyleyin.

Kısacası, "Kadınlar genelde yaşlarını küçültme eğilimindedirler ve bu yüzden de bir yılda olsa bitirdikleri yaşı söylemeyi tercih ederler. Erkeklerin ise böyle bir uyarıya ihtiyacı yoktur," deniliyordu.

Doğrusu biraz haklılar. Evet kadınlar yaşlarını saklıyorlar. Yaşlarını söylememek için her yolu deniyorlar. Yaşları sorulduğunda da önce "kaç gösteriyorum?" diye soruyorlar.

Geçenlerde hayatımda ilk kez biri bana "teyze" dedi ve ben neredeyse düşüp bayılıyordum. İşte, yaş artık benim için de sorun olmaya başlamıştı.

Sokakta top oynayan çocuklardan biri topu sırtıma gömünce arkamdan, "Pardon teyze" diye bağırdı ve ben öyle bir hışımla döndüm ki çocuk, "Aman, pardon abla" demek zorunda kaldı. Gözlerimden korkmuş olacak. Bir de çenemi tutamadım, "Sen hiç teyze görmedin herhalde" dedim. Küçücük çocuğa çok ayıp ettim ama ne yapayım daha 30'uma bile gelmedim ama yaş konusunda hassasım işte.

Kendine gel canım. Ne var yani. Sonuçta elbet teyzelik yaşa geleceksin. Hem ne güzel olacak. Deneyimler artacak, şöyle hayat süzülecek gözlerinin önünde..." filan diye düşünmeye çalıştım ama içimden bir ses de "işte sen de büyüyorsun" diyordu. Dikkat edin asla "yaşlanıyorsun" kelimesini kullanmam. Sonuçta bu yaptığımı bir arkadaşa anlattım. Bana "kendine gel ama bu yazıyı da sakla" dedi.

"Yıllar çabuk geçiyor" filan diye düşünüyorsanız, bu düşünceyi rafa kaldırın ve edindiğiniz deneyimleri bir kez düşünün.

35 yaş kadınları...

35 yaşını aşmış hiçbir kadın, adamı gece yarısı uyandırıp... "Sen ne düşünüyorsun?" "Sen ne demek istedin öyle?" soruları sormaz.

35 yaşını aşmış kadın, erkeğin ne düşündüğünü umursamaz.

35 yaşını aşmış kadının çantasında her zaman bir doğum kontrol hapı veya benzeri bir şeyler vardır. 30 yaş altı bu tür tedbirleri sizden bekler.

35 yaş üstü hatunlarla gecenin sihirli cümlesi bir nefeste söylenir:

"Bitki çayı içer misin?"

35 yaş üstüf kadınlar çok daha açık sözlüdür. Erkek "eşeklik ffffff ettiğinde" "eşeklik etme" uyarısını hemen yaparlar.

Daha genç olanlar bir şey demez, sizi terk eder.

35 yaş üstü bir kadın asla "Hamileyim, evlenmemiz gerekiyor" demez.

Yaşları ilerledikçe son bilenin siz olma şansınız artar.

35 yaş üstü bir kadın asla "Beni kullanıyorsun" demez. O sizi kullanıyordur.

35 yaş üstü hatunlar duruma el koyar. Onlar sizi arar. Genç kızlar telefon başında sonsuza kadar olmasa bile -bir hayli- bekler.

35 yaş üstüf kadınlar güzel yemek yapar. 20-25 yaş arasının tek bildiği pizzacının telefonudur. 35 yaş üstündeki kadının bütün kız f arkadaşlarıyla tanışırsınız.

Genç kızlar -kıskançlıklarından- sizi kız arkadaşlarıyla tanıştırmazlar.

35 yaş üzerindekifkadınların hepsi medyumdur. Onları aldattığınızı saklamanız gerekmez, zaten biliyor olurlar.

35 yaş üzeri bir kadın sizinle köfteciye seve seve gelir. Hatta piyazını soğanlı ister. 30 yaş altı üzerinin köfte kokacağını düşünür.

35 yaş üzerif kadınlar için eniniz, boyunuz ve kilonuz çok önemlif değildir.

35 yaş üzerifkadınların anne babasıyla balkonda bir aperatif almak mecburiyetinde olmazsınız.

Ve...

35 yaş üzeri hiçbir kadın sizi "gençliğinin en güzel yıllarını çalmakla" suçlayamaz, büyük olasılıkla biri sizden evvel davranmıştır.

Bu deneyimleri kazanmak da hiç fena değil. Öyle değil mi?

Telefon: (0212) 315 94 82 e-mail: feliselif@yahoo.com


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır