kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Bağlantı

Kurtköy'de yapımı tamamlanan Sabiha Gökçen Havaalanı 8 Ocak 2001'de açılacak.

FAKAT galiba, Anadolu yakasının büyük bir özlemini gidereceği umut edilirken, bu havaalanında önemli bir şeyler eksik kalacak. Çünkü dünyanın belli başlı havayolu şirketleri, "bağlantılı seferler yapılamayacağı için Kurtköy'e inmeyeceklerini" açıkladı. "THY'nin bile Kurtköy'de bağlantılı seferlere hiçbir zaman geçemeyeceği, sembolik iniş-kalkışlarla yetineceği", bizzat THY yetkilileri tarafından dile getirildi.

BUNLARDAN, tesis olarak uluslararası normlara uygunluğu yetkililerce iftiharla vurgulanan Sabiha Gökçen Havaalanı'nın sadece charter seferleri için inşa edildiği gibi bir anlam çıkıyor. Galiba Avrupa yakası, "sahici bir havaalanı"ndan gene yoksun kalacak.

SİVİL havacılık konusunun uzmanı değiliz. Ama batılı bir çok ülkede, birbirine çok yakın mesafelerde "uluslararası uçuşlar"a açık havaalanları bulunduğunu biliyoruz.

ÖRNEĞİN Almanya'da Köln, Bonn ve Düsseldorf Havaalanları arasındaki mesafe, Atatürk ve Kurtköy haavalanları arasındaki mesafeden daha kısa; buna rağmen iki alandan da tarifeli uluslararası uçuşlar yapılıyor.

THY yetkilileri ise kesin hatlarla karamsar tablo çiziyor; "Asla tarifeli uçuş yapılamayacak" diye kestirip atarak Kurtköy için, bu olasılığın önüne işin başında set çekiyor. Bu durumda akıllara ister istemez, "O zaman böyle devasa, görkemli bir havaalanına ne lüzum vardı? Charter seferleri için ufak bir tesis yetmez miydi? Bunca para ve emeğe yazık olmadı mı?" diye sormak geliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır