kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Okullarda önemli sorun yok

*Çocuğum için teşekkürler
TARIK YILMAZ: Göztepe İşitme Engelliler Okulu'nda çocuğum eğitim görüyor. Böyle bir okul yarattığınız için size binlerce kez teşekkür ederiz.

BALIBEY: Ben de sizlere teşekkür ederim. Orasını siz velilerin katkısı ile hayata geçirdik.

*Atama bekliyoruz
NURAN DEMİRCİ: Eğitim Fakültesi mezunu kızım aylardır atama bekliyor. Ne zaman sonuç alacağız?

BALIBEY: İstanbul içi atamalar gruplar şeklinde yapılıyor. Önümüzdeki hafta bir grubun daha ataması yapılacak. Eğer Kocaeli ve Yalova için başvuruda bulunmuş olsaydı şimdiye kadar ataması yapılırdı. Çünkü o illerde açık var.

* 30 milyon aidat olur mu?
AYŞE GÜVEN: Kızım Kadıköy 60. Yıl İlköğretim Okulu'nda okuyor. Okul yönetimi 30 milyon lira aidat istiyor.

BALIBEY: Hemen yarın inceleme yaptıracağım. Veliden zorla para alınmasına kesinlikle izin vermeyiz.

*Araç gereç eksiği var
BÜLENT AĞIRGÜN: Kasımpaşa Cezayirli Hasan Paşa İlköğretim Okulu'nda sınıflar çok kalabalık, araç-gereç eksiği var. Ayrıca okul çevresinde istimlak kararı alınan çok sayıda yerle ilgili kararlar bir türlü hayata geçirilmiyor.

BALIBEY: Eksiklerin giderilmesi için hemen talimat vereceğim. Ancak istimlaklar çözüm değil. Çünkü okulun çevresi SİT alanı. Biz bu okulda spor ünitelerini genişletmeyi amaçlıyoruz.

* Serviste 20 öğrenci!
ŞÜKRİYE KAYA: Mahmudiye İlköğretim Okulu'nda servislere 20 öğrenci alınıyor. Bunun standardı nedir?

BALIBEY: Araçlarda her koltuğa bir öğrencinin oturması gerekiyor. Bu kuralın dışına taşılırsa yönetmelik çiğnenmiş olur. Merak etmeyin; o okulun servislerini hemen inceleteceğim.

*Astığı astık müdür!
ALİ ERTAN: Hüseyin Cahit İlköğretim Okulu Müdürü Edip Torumtay, kendisini Genelkurmay eski Başkanı Necip Torumtay'ın yakını olarak tanıtıp astığı astık, kestiği kestik davranıyor. Ayrıca okulda gerçekleştirilen karma kurslardan yana şikayetçiyiz. 300 milyon lira isteniyor.

BALIBEY: Müdürle ilgili şikayetinizi inceleteceğim. Kurslarda da aykırı bir durum varsa hemen müdahale ederiz. Kimseden haksız yere para alınamaz.

*Öğretmenler şirketi!
ALİ COŞKUN: Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda çocuğum okuyor. İngilizce ve Fen öğretmenleri şirket kurmuşlar. 10 milyon lira karşılığında öğrencilere ders veriyorlar. Öğrencilere cep telefonu numaralarını verip, "Velileriniz kurs için bizi arasın" diyorlar.

BALIBEY: Buna asla seyirci kalamayız. Hemen yarın müdürü arayıp bilgi alacağım. Eğer onun halledemeyeceği bir sorunsa ben gerekeni yaparım. İçiniz rahat olsun.

* Bahçe işgali
YILMAZ ELVEREN: Güngören Kemal Kaya İlköğretim Okulu'nun bahçesi bazı kişiler tarafından kale direği konularak futbol sahası haline getirildi. Çocuklarımızın oyun yerinde sabahtan gece yarılarına kadar futbol oynanıyor.

BALIBEY: Yarın ilgili arkadaşları gönderip inceleme yaptıracağım. Çocukların oyun sahasının işgaline asla izin vermeyiz. Kale direklerini hemen kaldırırız. Veliler olarak siz de müdahale edin.

* Yatay geçiş
ARZU BALIK: Kızımı Hasan Polatkan Lisesi'ne kayıt ettirmiştik. Ancak o okul çok uzak kalıyor. Kızımın puanı Ataköy Lisesi'ne yatay geçiş için yeterli. Fakat kabul etmiyorlar.

BALIBEY: Devre arası tatilinde bana gelin. Kızınızın durumunu inceletirim. Eğer prosedüre uygunsa yatay geçiş imkanı sağlarız.

*İyi ki müdürü aldınız
İHSAN MASACI: Mustafa Necati İlköğretim Okulu Müdürü'nü görevden aldığınız için teşekkür ederiz. Veliler olarak size minnettarız. Yakışanı yaptınız.

BALIBEY: Görevini layıkıyla yapmayan yöneticiler aramızda barınamaz.

* Servis fiyatı katlandı
ALİ LASTİKÇİ: Besim Kadırga İlköğretim Okulu'nun servis işini bir firma, öğrenci başına 9 milyona aldı. Ancak şu anda 15 milyon lira talep ediyor.

BALIBEY: Yarın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün denetleme görevlileri bu okulda olacak. Eğer belirlenen fiyattan fazla para talep ediyorlarsa bu haksızlığa "dur" deriz.

* Okula yardım edin
İBRAHİM YÖRÜK: Halkalı Taştepe İlköğretim Okulu'nda çocuklarımız kömür sobası ile ısınıyor. Ayrıca araç-gereç eksiği de had safhada. Okulumuza acil olarak yardım edilmesi gerekiyor.

BALIBEY: O okulda şartların iyileştirilmesi için çalışma başlatmıştık. Ancak deprem nedeniyle sekteye uğradı. Okul müdürü ile birlikte bana gelin. Bütün eksiklikleri bize teker teker anlatın, açığı el birliği ile kapatalım.

*Tek eksiğimiz doğalgaz
MUSTAFA HACI: Kartal Lisesi, Anadolu yakasının en köklü okullarından biri. Yeni müdürümüz Saadet Hanım da olağanüstü bir yönetici. Bütün eksiklikler hızla tamamlanıyor. Katkınız nedeniyle size de teşekkür ederiz. Ancak okulumuzda doğalgaz yok. Bu eksiklik de tamamlanırsa çok sevineceğiz.

BALIBEY: Evet müdire hanım çok iyi çalışıyor. Doğalgaz eksikliğinin giderilmesi için kaymakamla da görüşeceğim. İGDAŞ'la da temasa geçeriz. Veliler olarak üzerinize düşen görevleri yerine getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim.

*Atama olacak mı?
NURCAN CEYLAN: Kızım Eğitim Fakültesi mezunu. İngilizce öğretmenliği için başvuruda bulundu. Ancak aylardır ataması yapılmadı.

BALIBEY: Bu atamalar bakanlıktan yapılıyor. Önümüzdeki hafta içinde yeni bir grubun ataması yapılacak. Ancak kızınız bu grup içinde de yer almazsa yakın iller için başvuruda bulunup çalışmaya başlayabilir. Ayrıca sözleşmeli olarak da İstanbul'daki bir okulda görev yapabilir.

* İngilizce kitabı 22 milyon
EMİNE KALENDER: Büyükçekmece'ye taşındık. Kızım Cumhuriyet Lisesi'ne kayıt oldu. Tek devrelik İngilizce kitabını okul yönetimi 22 milyon liraya satıyor.

BALIBEY: Belirlenen fiyatlar dışında satış yapılması yasak. Şikayetinizi not aldım, yarın inceleme yaptıracağım.

* Kadınlar matinesi!
ŞULE BAKIRCI: Kağıthane Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu Müdürü Yahya Getir velilerden para topladı. Ancak okul eğitim döneminin başından bu yana bakımsız halde. Ayrıca okula yeniden para toplamak için düğün salonunda kadınlar matinesi düzenleyeceğini duyduk.

BALIBEY: Şu kural iyi bilinmeli ki, velilerden zorla bağış toplamak yasak. Ancak veliler eğer isterlerle okula yardım yapabilirler. Okulun durumuyla ilgili olarak şu anda bir şey diyemem ama en kısa zamanda kendim gidip denetleyeceğim. Kadınlar matinesi organizasyonunun da ne olduğunu sorarım.

* Yemek kesilecek mi?
SEVCAN ŞENTÜRK: Beylikdüzü'ndeki tam gün eğitim verilen okullarda yemeğin kaldırılacağını duyduk.

BALIBEY: O yönde alınmış bir karar yok. Ancak orada bir sorun yaşanıyor olabilir. Yarın okul yöneticilerine sorarım.

* Para toplanıyor
SOLMAZ GÜÇLÜ: Kağıthane Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nun müdürü kayıtta 300 milyondan kapı açtı. Şimdi de 8 milyon lira talep ediyor.

ÖMER BALIBEY: Yönetmelik gereği okul yönetimleri spor malzemeleri ve benzeri türdeki ihtiyaçlar için öğrenci başına 400 bin lira toplayabiliyor.

Trafik Müdürü ile DDY Müdürü'nden açıklama
İÇERENKÖY Karslı Ahmet Caddesi'ndeki tek yön uygulamasına bazı sürücülerin uymaması nedeniyle ölümcül kazalar meydana geleceği yolundaki yazım üzerine Trafik Müdürü Murat Kurt arayıp, "Ekiplerime talimat verdim. Uygulama ile ilgili olarak Belediyeyi uyaracağım" dedi...

HALKALI-Sirkeci hattında çalışan banliyö trenlerinin yolcularını Kumkapı veya Cankurtaran'da indirip geri döndüğü yolundaki yazım üzerine arayan DDY 1'inci Bölge Müdürü Ömer Yılmaz ise şunları söyledi: "Raylarda çalışma yapan dev vinç arıza yaptı... Arıza onarılıncaya kadar trenler Sirkeci'ye giremedi. Ancak sorun çözümlendi.."

Bahçeşehir gerçeği!
BİROL Ansa, gönderdiği e-mail mesajında, Bahçeşehir'deki çarpıklığa dikkati çekiyor:

"4 YIL önce Bahçeşehir Atrium'da işyeri satın aldım. Bahçeşehir planlı uydu bir kent. Ancak insanlar eklemeler yaparak o bütünlüğün güzelliğini bozuyor. Villaların yanına, üstüne eklemelerden tutun da, yeşil alan işgallerine kadar her şey bu kişilere mübah. İşyeri alanlarının belli olması nedeniyle yatırım yapan bizlerin durumu ise vahim. Çünkü konut alanı olan villalar işyeri yapılıyor."

Dilerim; Bahçeşehir Belediye Başkanı Kemal Aydın, Türkiye'yi yönetenlerle alay edeceğine önce ilçesine göz atar...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır