kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ünlü müdür gözaltında
Tarihi eser kaçakçısı Ayşegül Tecimer'i yakalayan, İSKİ Skandalı'nı çözen İstanbul Mali Şube eski Müdürü Salih Güngör, gözaltına alındı. Elleri arkadan kelepçelenen Güngör'ün, Özallar'ın kuyumcusu olarak bilinen Hayrettin Ertekin'le birlikte, sosyetenin ünlü isimlerinden Melahat Üzümcü'nün şikayeti üzerine sorgulanacağı belirtildi. Salih Güngör ve Hayrettin Ertekin bu soruşturma kapsamında tatbikata da götürüldü. Üzümcü'nün Ertekin'den, kendisine olan 1 milyon dolarlık borcunu ödemediği ve tehditte bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olduğu öğrenildi.

Şu an Los Angeles'ta yaşayan Melahat Üzümcü, New York'ta oturan eski eşi Ümran Üzümcü'nün Boğaz'daki Kıbrıslı Yalısı'nda ve ABD'deki bir başka evinde bulunan 100'den fazla tablo ve antika eseri çalmakla suçlanmıştı. Ancak, genç kadın, kocasının kendisine ait 5 milyon dolarlık mücehveri aldığını belirterek, "Ben de, ziynet eşyalarıma karşılık onun tablolarını kaçırdım" diye konuşmuştu.

Tebernüş KİREÇCİ- Salih AYDIN

Bankacı Sibel hakim önünde
Emlak Bankası Beyoğlu Şubesi'nde şef olarak çalıştığı dönemde müşterilerinin hesabındaki parayı, onların izni ve onayı olmadan repoda kullandığı ve bu yöntemle müşterilerini 400 milyar lira dolandırdığı iddiasıyla hakkında "nitelikli zimmet" suçundan 12 yıla kadar ağır hapis cezası istenen bankacı Sibel Buluş, hakim karşısına çıktı. Buluş, savunmasında sevgilisi olarak bilinen kuaför Osman Beki ile bankada şoför olarak çalışan Sabahattin Akli'ye araba aldığı iddialarını kabul etmedi. Buluş, şunları söyledi:

"Bankanın mevduatını yükseltmek için faaliyet vardı. Benim çalışmalarım sonunda bankada mevduat yükselmesi oldu. Banka devlet bankası olduğu için faiz oranı düşüktü. Özel bankalarla rekabet etmek için müşterilere yüksek faiz veriyordum. Ancak çok mevduat yükselmesi olduğundan faizleri kapatmamız zor duruma girdi. Hesaplar üzerinde oynamalar yapmak zorunda kaldık. Mufetişler bu durumu biliyorlardı.".

Ferit ÇAKIR

69 polis memuru açığa alındı
TEM Otoyolu'nda, çevik kuvvet otobüsü-nün taranması sonucu şehit olan iki polis memurunun cenaze törenlerinin yapılacağı gün, valiliğe kadar yürüyen çevik kuvvet polislerinden 16'sı bayan 69 kişi açığa alındı. Görevlerini bırakan polislerin kimlik kartları ile silahlarını da personel şube müdürlüğüne teslim ettikleri belirlendi. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği iki müfettişe ifade veren polis-ler, açığa alınmanın haksızlık olduğunu belir-terek, yürüyüş günü galeyane geldiklerini söylediler. Sorgulanan polislerden bir kısmının amirlerini suçlayarak, "Amirlerimiz erken saat-te gelmiş olsalardı yolları kapatır bizi yürüt-mezlerdi. Onlar geç kalmakla bütün yolları açtılar" dedikleri öğrenildi.

Salih AYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır