kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Polisin intihari
Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 26 yaşındaki polis memuru Kantaş beylik tabancası ile başına tek kurşun sıkarak intihar etti

Gaziosmanpaşa'da iki polis memurunun şehit edilmesinden sonra İstanbul'da Çevik Kuvvet polisi tarafından gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne katıldığı için hakkında soruşturma açılan İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Kamber Kantaş, önceki gece Sultançiftliği'ndeki evinde intihar etti. Hakkında açılan soruşturma üzerine girdiği bunalımdan kurtulamayan 3 yıllık polis memuru Kamber Kantaş kurşun beynine saplandığı için kurtarılamadı.

CEP'TEN MESAJ GEÇMİŞ
Çevik Kuvvet'in gerçekleştirdiği olaylı yürüyüşe katıldıktan sonra hakkında soruşturma açılmasını gururuna yediremediği öğrenilen 3 yıllık polis memuru Kantaş'ın, intihara kalkışmadan önce arkadaşlarına cep telefonundan "Hakkınızı helal edin" mesajı geçtiği belirlendi. Daha sonra Kantaş 5 yıllık hayat arkadaşı Hatice Kantaş ve 3 yaşındaki oğlu Ahmet Kantaş'ın gözleri önünde silahı şakağına dayadıktan sonra ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Kantaş, ağır yaralanırken; eşi sinir krizi geçirdi.

ARKADAŞI YETİŞEMEDİ
Kamber Kantaş'tan mesaj alan Çevik Kuvvet'te görevli arkadaşlarının, şüphelendikleri arkadaşlarının evine gitmek için amirlerinden izin istediği ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Çaresiz halde bir süre bekleyen Çevik Kuvvet polisleri, arkadaşları Kamber Kantaş'ın intihar ettiğini telsizlerden geçen anonslardan öğrendi. Anonslar üzerine Kamber Kantaş'ın evine koşan arkadaşları, sinir krizi geçiren Hatice Kantaş'ı sakinleştirmeye çalıştı.

ŞEHİTLER ARKADAŞIYMIŞ
Bir ambülansa konularak Sultançiftliği'ndeki özel bir hasteneye kaldırılan Kantaş, yapılan ilk müdahalenin ardından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Kantaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kamber Kantaş'ın, Gaziosmanpaşa'da şehit edilen Mehmet Ali Acuz ve Tahir Toka'nın çok yakın arkadaşı olduğu öğrenilirken; olayın ardından sinir krizi geçiren eşi Hatica Kantaş'ın da üç aylık hamile olduğu belirtildi. İfadesine başvurulmak üzere gözaltına alınan Hatice Kantaş'ın, eşinin yaklaşık 6 milyar lira borcu olduğunu ve bu nedenle bir süredir bunalımda olduğunu söylediği de öğrenildi.

Ali BALCI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır