kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hasan Mezarcı dinden çıktı mı
İslami kesimde, kendini Mesih ilan eden eski RP Milletvekili Hasan Mezarcı'nın dinden çıkıp çıkmadığı tartışma konusu oldu. Necmettin Erbakan yanlısı El-Aziz Gazetesi, Mezarcı'nın dinden çıktığını ileri sürdü.

FP'nin ilahiyatçıları ise farklı görüşte. FP Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Mezarcı'nın depresyon geçirdiğini ve dinen sorumlu olmadığını belirtirken, Ankara Milletvekili Eyüp Sanay ise İslam'da aforoz müessesesi olmadığını ve peygamber dahil kimsenin böyle bir hüküm veremeyeceğini söyledi.

GAZETEDEN VERYANSIN
Elazığ'da yayınlanan ve kapatılan RP eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan yanlısı politika izleyen El-Aziz Gazetesi'nde yeralan, "Mezarcı hala müslüman mı?" başlıklı yazıda, Nur Cemaati'nin manevi lideri Bedüizzaman Said-i Nursi'nin "İnsanları sapkınlığa sevketmek inkardan daha kötüdür" şeklindeki sözüne dayanılarak Mezarcı'nın dinden çıktığı görüşü ileri sürüldü.

Ancak SABAH'ın görüşüne başvurduğu FP'nin ilahiyatçı kökenli milletvekilleri, böyle bir hüküm vermenin yanlış olacağını savundular. FP'nin milletvekillerinden Prof. Dr. Eyüp Sanay, ne Said-i Nursi'nin ne de bir başkasının sözüne dayanılarak insanların din dışı ilan edilemeyeceğini söyledi. Sanay, "Hatta peygamber bile bir kişinin dinden çıktığına hükmedemez" dedi.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır