kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
137 mahkum kurtarıldı
İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü operasyonlarda 137'si ölüm orucu, 434'ü açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlünün kurtarıldığı bildirildi. 4 cezaevinde direniş yapan mahkumlar grevdekileri teslim etmiyor

Ölüm oruçlarına müdahale amacıyla başlatılan operasyonda 16 cezaevinde müdahalenin sona erdiği, Ümraniye, Bayrampaşa, Çanakkale ve Gebze cezaevlerinde ise operasyonun sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği`nden yapılan yazılı Açıklamada, Elbistan, Kırşehir, Niğde, Uşak, Adana, Ankara, Buca, Ermenek, Nazilli, Bartın, Nevşehir, Aydın, Ceyhan, Malatya, Çankırı veBursa olmak üzere 16 cezaevinde müdahalenin sona erdiği, Ümraniye, Bayrampaşa, Çanakkale ve Gebze olmak üzere 4 cezaevinde ise operasyonun devam ettiği belirtildi.

HASSAS DAVRANILDI
Bayrampaşa, Ümraniye ve Çanakkale cezaevlerinde mahkumların güvenlik güçlerine silahlı olarak direniş gösterdiği ifade edilen açıklamada, "Direnişin kırılmasına çalışılmaktadır. Can ve mal kaybına sebebiyet vermemek için güvenlik güçlerince daha hassas davranılarak sonuca ulaşılmaya çalışılmaktadır" denildi. Bayrampaşa ve Ümraniye cezaevlerinde 1'er, Bursa cezaevinde 2 mahkum olmak üzere 4 mahkumun kendilerini yakmaları sonucu öldükleri kaydedilen açıklamada, operasyonun tamamlandığı 16 cezaevinde 137 ölümorucu, 434 açlık grevi eyleminde bulunan tutuklu ve hükümlünün kurtarılarak, sevk edildikleri hastanelerde tedavi altına alındıkları bildirildi.

Açıklamada, Ümraniye Cezaevi'nde 1 Jandarma Uzman Çavuş, Çanakkale Cezaevi'nde 1 Jandarma erin, hükümlü ve tutukluların kaldığı koğuşlardan ateş edilmesi sonucunda şehit olduğu kaydedilerek, "Kurtarma operasyonu başarıyla devam etmektedir" denildi. Açıklamada, hastanelere sevk edilen personel ile tutuklu ve hükümlülerin durumuna ilişkin bilgiler de verildi. Buna göre, operasyonlarda 8 tutuklu ve hükümlü, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır