kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Cep bilgisayarı telefon oldu
Cep bilgisayarı sektörünün öndegelen şirketlerinden Handspring yeni ürünü VisorPhone ile cep bilgisayarını cep telefonu haline getirdi. VisorPhone 'la artık tüm isimleri, telefon numaralarını, adresleri tek bir cihazda depolayıp kullanabilirsiniz. Telefonu ayrı cep bilgisayarını ayrı kullanma devri bitti. Handspring geliştirdiği "Springboard" modüler teknolojisi yardımıyla hiçbir yazılıma veya sürücüye gerek duymaksızın cep bilgisayarınıza yeni kullanımlar sunuyor. Bunların başında video kamera, fotoğraf makinası ve MP3 player özellikleri geliyor.

IBM'in bilgisayarı DNA'yı çözecek
Dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştirme konusundaki yarış devam ediyor. IBM geliştirdiği yeni bilgisayarını NuTec Sciences adında bir biyoteknoloji şirketine satacağını duyurdu. Şirket süper bilgisayarı insan DNA'sını çözümleme konusunda kullanacak. Saniyede 7.5 trilyon işlem yapabilen süper bilgisayarın, bugüne kadar en güçlü bilgisayar olarak bilinen "Deep Blue"dan 600 kat daha hızlı olduğu belirtiliyor. Dünyanın en hızlı bilgisayarı ise IBM'in saniyede 12 trilyon işlem yapabilen ASCI White adlı bilgisayarı.

4.nesilde DoCoMo HP ortaklığı
Dünyada büyük yankılar uyandıran 3.nesil cep tulufonları ve teknolojisi tartışılırken Japon NTT DoCoMo şirketifilefAmerikan Hewlett Packardf(HP), 4. nesil cepftelefonlarının teknolojisinin araştırılması ve geliştirilmesifiçin işbirliğine gidiyor.fAçıklamalara göre, DoCoMo'nun geniş bantfteknolojifbirimi ile HP'nin şebekefaltyapısı ve bilgisayar sunucuları bölümüortak araştırmalarfyürütecek. Bufşirket MOTO-Media adıfverilen bir platformfüzerinde çalışacak ve yenifteknolojiyif2007 yılında ticari amaçlı kullanıma hazır hale getirilecek.f

Borsa da 10 gün tatile giriyor
Ramazan Bayramı ile yılbaşı tatili nedeniyle 25-26 Aralık tarihlerinin idari izin sayılmasıyla birlikte 10 günlük tatilde, İstanbul Borsası'da pazarların çalışma saatleri belirlendi. Buna göre İstanbul Borsası Hisse Senetleri Piyasası'nda 25-29 Aralık 2000 ve 1 Ocak 2001 tarihlerinde işlem yapılmayacak. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası ise 25 Aralık'ta açık olacak. 26 Aralık'ta ise sabah 9.30-11.30 saatlerinde işlem yapılacak. İMKB Başkanı Osman Birsen imzalı genel mektupta, 21 Aralık 2000 tarihinde yapılan işlemlerin takaslarının 2 Ocak'ta, 22 Aralık'ta yapılan işlemlerin takasının ise 3 Ocak 2001 tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır