kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Euro 1 dolara doğru
ABD'de soğuma sinyalleri euronun yıldızını parlatıyor. Ekonomistler, AB'nin ABD ile farkı kapatmasıyla yaz aylarında euronun 1 dolara çıkacağını belirtiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, euro bölgesinin en büyük ekonomilerinin büyüme hızının giderek, yükseldiği konjonktürde, euronun dolar karşısındaki değerinin 2001 ve 2002'de 90 sent civarında seyredeceğini tahmin ediyor.

Ancak Amerikan ekonomisinin büyüme hızı aniden ve büyük ölçüde yavaşlarsa, Avrupa ülkeleri de bunun olumsuz yansımalarından kaçamayacaklarından dolayı, euronun da 90 sent civarındaki istikrarlı seyri bozulacak ve pariteler değişebilecek. Bazı ekonomistlere göre, Avrupa ortak para birimi 2001'de daha da değerlenecek, çünkü, Ocak ayında 1.04 dolarda seyreden Ekim ayında 82 sentin de altına düşerek, bütün düşük düzeyleri test etti. Uluslararası döviz piyasalarında daha sonra toparlanıp şimdilerde 88-89 sentten işlem gören euronun yeni yılda daha da yükselmesi bekleniyor. Frankfurt'daki Dresdner Bank'ın ekonomisti Petra Köhler'e göre, euro için işler iyiye gidiyor, Avrupa ekonomisi ABD'yi tedricen yakaladıkça, euro yaz ortasında 1 dolara kadar yükselebilir.

Yeni yılda euro tahminlerini yükselten yatırımcılar, euro fonlarını güçlendirdi ve Merrill Lynch'in araştırmasına göre, fon yöneticilerinin yüzde 75'inin 2001 için en gözde para birimi euro.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır