kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Özelleştirmede şimdi de Gürel krizi
Ek Niyet mektubunda yer alan Eti Holding'in özelleştirmesine Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'den muhalefet geldi. Gürel direneceğini söyledi

Türkiye için hayati önem taşıyan özelleştirme programında Telekom'un ardından Eti Holding'de de çatlak sesler çıkıyor. Özelleştirilmesi ek niyet mektubunda yer aldığı resmen açıklanan Eti Holding'den sorumlu Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel "Bakanlar Kurulu ve Özelleştirme Yüksek Kurulu değişmedikçe, Eti Holding özelleştirilemez" diye konuştu.

Geçen hafta özel sektöre yönelttiği 'Galata bankerleri' nitelemesiyle gündeme gelen Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Hazine'nin kendisine bağlı bir işletmenin özelleştirilmesinin haberi olmadan niyet mektubuna girmesinden rahatsız olduğu belirtiliyor.

Özelleştirme karşıtı olmadığını söyleyen Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, "Amacına uygun bir özelleştirmeye karşı çıkmam sözkonusu değil. Ancak Eti Holding'in amacına uygun bir özelleştirme olmadığını düşünüyorum, direnirim de" dedi.

AMACA UYGUN DEĞİL
Özelleştirmenin gerçek amacının, üretimin ve istihdamın artırılmasına yönelik olarak, iyi yönetilemeyen, zarar gören işletmelerin ehil ellere devredilerek uygun piyasa koşullarında değerlendirilmesi olduğunu söyleyen Gürel, "Ne yazık ki Eti Holding'in özelleştirilmesi amaçlara uygun gerçeklere dayanmıyor, Ben de karşı çıkıyorum." dedi.

Eti Holding kapsamında yer alan bor madenlerinin işletilmesinin ve üretiminin yasayla devlete verildiğini ifade eden Bakan Gürel, "Bu çerçevede bor madenlerinin özelleştirme kapsamına alınması sözkonusu olamaz. Eğer çok istiyorlarsa öncelikle yasayı değiştirmeleri gerekir" diye konuştu.

Aynı çerçevede yer alan Seydişehir Alimünyum tesislerine ilişkin olarak 3 hafta önce Bakanlar Kurulu'ndan tesislere yatırım amacıyla 350 milyon dolarlık bir bütçe öngörülmesi kararının çıktığını hatırlatan Gürel, "Dünya da bu büyüklükte bir tesis yok. 3 Hafta önce yatırım öngören bir karar alıyoruz Bakanlar Kurulu'nda, şimdi de özelleştirme kapsamına alınması isteniyor. Olur mu böyle şey?" diye tepki gösterdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır