kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Yıldırım DGM'lik oldu
İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'ın ara rejim isteyen sözleri İstanbul DGM Başsavcılığı'nı harekete geçirdi. Başsavcılık Yıldırım'ın sözlerini incelemeye aldı

DGM Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım'ın "Ekonomi kötü gidiyor. MGK bu işe de el koysun. Meclis dışından hükümet atasın" sözlerini incelemeye aldı.

Önceki gün İTO'nun Meclis toplantısında konuşan Mehmet Yıldırım, iş dünyasından, siyasilere kadar her kesimi ayaklandırdı. Dün gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Yıldırım, sözlerinin maksadını aştığını kabul ederek şöyle konuştu: "Sayın Başbakan önce yapılabilecek olanları, kendi gündeminde olanları yapmadığı için bu olaylar oluyor. Eğer bu hükümet, gündeminde olanları gerekli şekilde yapsaydı bizlerin de bu şekilde ekonominin dışına çıkarak bazı isteklerimiz olmazdı.

Biz ekonomik bir kurumuz. Kesinlikle politikacı ile siyasetçi ile işimiz yok. Hükümet düşecek de biz yerine hükümet olacak da değiliz."

Bu arada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Basın Sözcüsü ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Atıl Akkan, "İTO Başkanı, maksadını aşan açıklamalar yaptı. Yanlıştır" diye tepkide bulundu.

Yıldırım'a Başbakan Bülent Ecevit ve diğer siyasi partilerden de tepki yağdı.

NE DEMİŞTİ?
Yıldırım, önceki gün yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "MGK, eften püften şeylerle uğraşacağına, ekonomi elden gidiyor, bunlarla uğraşsın. Her şeye burnunu sokuyor. Buna da soksun."

Adaleti çetelerin sağladığını da iddia eden Mehmet Yıldırım, "Bir yerde düğmeye basılıyorsa, o zinciri oluşturanlar utansın" dedi. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, TÜSİAD'ı da eleştirerek "Programın yanlış olduğunu bir yıl sonra anlayabildiler" diye konuştu.

Ecevit: Büyük sorumsuzluk
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım'ın, Milli Güvenlik Kurulu'na (MGK) yönelttiği müdahale çağrısına Başbakan Bülent Ecevit tarafından sert tepki geldi. Ecevit, Yıldırım'ın sözlerini "Büyük bir sorumsuzluk" olarak niteledi. Ecevit, "Ben evvela iş çevrelerinin buna karşı gerekli tepkiyi göstereceklerini umarım" dedi. DSP'den yapılan açıklamada da "Bu tür sözde eleştirilerin sahiplerini karanlık günlerin özlemcileri olarak görüyoruz" denildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır