kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dev kuşa 50 sipariş
Gökyüzünün yeni hakimi olmaya aday "Airbus A3XX"ler dün Fransa'nın Toulouse kentinde üretilmeye başlandı. 10.7 milyar dolarlık büyük projede Avrupa ve Amerika'da toplam 104 bin personelin görev alacağı açıklandı

6 TANESİNE 4 MİLYAR DOLAR
Son 30 yıldır gökyüzünün tek hakimi olan Boeing 747'lerin tahtına oturacak olan "Airbus A3XX"ler için ilk start dün Fransa'nın Toulouse kentinde verildi. Airbus'ın başı çektiği güçlü bir konsorsiyumun gerçekleştireceği 10.7 milyar dolarlık proje kapsamında ilk 6 yıl içinde 50 uçak üretilecek. İngiliz Virgin Havayolları Başkanı Sir Richard Branson, 2006-2010 yılları arasında teslim almak üzere 4 milyar dolar ödeyerek 6 adet AXX3 siparişi verdiklerini açıkladı.

555 YOLCU TAŞIYACAK
Kapasitesi 555 kişi olan 2 katlı süper uçak 5 yıldızlı otel konforuyla donatılacak, içinde jimnastik salonu, bar, restoran, çocuk oyun alanı, duty free olacak. Business yolcular için 2 kişilik yataklı odalar oluşturulacak. Singapur Airlines, Emirates, Air France, Quantas, Virgin, Atlantic gibi havayolu şirketleri, toplam 50 adet A3XX siparişi verdi. Airbus'un rakibi Boeing'in yeni 747X Stretch Projesi, A3XX kadar talep görmedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır