kapat

20.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Clinton'dan çok şey öğrendim
TIME dergisine röportaj veren Amerika'nın yeni Başkanı George Bush, selefini öve öve bitiremedi: Ondan çok şey öğrendim. Kızlarımı yetiştirme konularında da ona başvuracağım

Amerika'nın 43'üncü başkanı George W. Bush kendisini "Yılın Adamı" seçen Time dergisiyle yaptığı röportajda Başkan Bill Clinton'ı yere göğe sığdıramadı. Çiçeği burnunda Başkan, sürekli olarak Amerikan halkının yaralarının sarılmasının gerekliliğinden söz etti, seçim yarışı sırasında kendisine ecel terleri döktüren Demokrat Al Gore'a da zeytin dalı uzattı.

Başkanlık dönemi boyunca kendisine Clinton'ı örnek alacağını söyleyen Bush, "8 yıl boyunca Clinton'ı izleyerek başkanlığı öğrendiniz mi?" sorusuna şu cevabı verdi: Güzel soru!.. Sağlık gibi konularda, hiç kaynağı olmamasına rağmen büyük yatırımlar yaptı. Konumunu halkla ilişkiler konusunda gayet başarıyla kullandı. Kongre'yle de çok iyi ilişkiler kurdu...

TAKDİRİ HAK EDİYORLAR
İkiz kızları olan Bush, kızlarını yetiştirmek konusunda da Clinton'a akıl danışacağını söyledi. "Clintonlar, Chelsea'yi çok iyi yetiştirdiler ve korudular. Takdiri hak ediyorlar" diyen Bush, bu konuyu geçen ay New York'ta bir yemekte karşılaştıkları Hillary Clinton'la da konuştuğunu açıkladı. "20 Ocak'taki devir teslim töreninde ne hissedeceksiniz?" sorusuna Bush, "Kindar bir adam değilim. Cumhuriyetçiler'in intikamını almış gibi hissetmiyorum. Clinton'ın yardımcısını yendim diye de düşünmüyorum. Gidip, Clinton'la el sıkışacağım. Ve görevi devralacağım" cevabını verdi

Bush'un Clinton'dan ayrı düştüğü tek konu ise sürekli yanında olmasını istediği kişi oldu. Clinton önemli kararlar alınırken Hillary'yi yanında istediğin açıklamıştı. Bush ise "yardımcım Dick Cheney" diyor. "Onunla aramızda özel bir ilişki var" diyen Bush, Cheney'in her sözünün kendi düşüncelerini de yansıttığını söyledi. Peki ilk icraatı?.. Bush ilk işinin ABD halkının yaralarını sarmak olduğunu ifade etti ve ekledi: Ben tek bir partinin değil, bir ulusun başkanıyım. Ülkedeki bölünmüşlüğü ortadan kaldıracağım.

"GORE SIKI BİR RAKİPTİ"
Clinton'a iltifatlar yağdıran Bush, rakibi Al Gore hakkında da olumlu konuştu. Gore'u "sıkı bir rakip" olarak tanımlayan Bush, azimle mücadele eden insanlara hayranlık duyduğunu ve bir sporcu olarak Gore gibi mücadeleci biriyle karşılaşmaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Oğlumla gurur duyuyorum
George W. Bush, TIME'a konuşurken, babası eski başkan George Bush da Newsweek dergisine konuştu. Oğlunun insanları barıştırmak konusunda yetenekli olduğunu söyleyen baba Bush, yeni başkanın tek ihtiyacının "kararlılık" olduğunu söyledi.

Bush yeni yönetimde kendi rolünün ise "Oğlundan gurur duyan baba"dan ibaret olacağını vurguladı.

7 Kasım'daki seçimlerin ardından başlayan mahkemeler sürecinde ortalarda gözükmek istemeyen baba Bush, "Bol bol balığa gittim. Her gün onunla telefonla konuştum. Ancak başkan seçildikten sonra yeniden ortaya çıkma kararı aldım" diye konuştu.

Annesi Barbara da medyaya olan sitemini şöyle dile getirdi: Oğlumun yanında olun da ben de artık dergi ve magazin gazetelerini okumaya başlayayım... Anne Bush, Eylül ayında oğlunun tarihi gaflarını yorumlu bir şekilde gazetelerde okuyunca, gazete ve dergi okumama kararı almıştı.

Bush, Oval Ofis'i değiştirecek
Newsweek dergisi son sayısında Bush'un Teksas'taki odasının benzerini Oval Ofis'e taşıyacağını öne sürdü...

Clinton'un Oval Ofis'i Sade ve antikalarla dolu
1. Sarı renkli ipek perde

2. Müzeler ve hükümet koleksiyonlarından ödünç alınmış tarihi biblolar

3. John Fitzgerald Kennedy'den bu yana Oval Ofis'te kullanılan "dayanıklı" masa

4. Koyu mavi renkli halı

Bush'un Oval Ofis'i Keyfine düşkünler için
1. Neoklasik perde Şam kumaşından yapılmış. Haki renk Bush'un en sevdiği renk.

2. Eski ve bol çekmeceli çalışma masası

3. Mavi-gri karışımı, püskülleri el işi olan yün halı. Değeri tam 28 bin 500 dolar

4. Bush'un keyif yeri. Karşılıklı bakan iki kanepe


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır