kapat

CUMARTESİ EKİ
16.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beş yaşın hikmeti
"Uçurtmayı Vurmasınlar" filmiyle ünlenen 20 yıllık tiyatro ve sinema oyuncusu Füsun Demirel beş yaşındayken balerin olarak sahnelerin tozunu yutmaya başladı. Son filminde yine beş yaşında bir çocukla başrolü paylaşacak olması, hayatın bir cilvesi mi?

Siz onu tiyatrodan ve "Uçurtmayı Vurmasınlar", "Asiye Nasıl Kurtulur", "Babam Askerde" gibi filmlerdeki rolleriyle hatırlayabilirsiniz ama, Füsun Demirel'in son yıllarda kendini ispatladığı bir alan daha var: Eşi Nurettin Şen ile birlikte kurdukları "Açılım Yayınları"nda yönetmen, yazar ve oyuncu Dario Fo'nun kitaplarının çevirmenliği. Ama tabii ki bütün bunlar, kameraları bıraktığı anlamına gelmiyor. Aksine, şu sıralar yıllar önce büyük beğeni toplayan "Uçurtmayı Vurmasınlar"ın tadındaki yeni filmi için üç aydır Kürtçe öğreniyor.

Füsun Demirel için "ne olacağı çocukluğundan belliydi" demek yanlış olmaz. 20 yıllık bir sanat geçmişine sahip olan Demirel, daha küçük bir çocukken dönemin starlarına özenerek poz verirmiş. İlkokula başlamadan önce bale eğitimi alırken yerinin sahneler olacağını hissediyormuş. İzmir Kız Lisesi'nden sonra İtalya'ya dil eğitimi için gittiğinde, tiyatro eğitimi almanın yollarını araştırmış. Ve soluğu Roma Dramatik Sanatlar Akademisi'nde almış. Eğitimi boyunca akşamları işportacılık yaparak geçinmiş.

İtalya'dan sonra bir süre Almanya'da yaşayan Füsun Hanım, eşi Nurettin Şen ile de burada tanışmış... Almanya'da Vasıf Öngören ile çalışan ve orada iki dilde de oyunda oynayan Demirel, "Zenginler Mutfağı"ndaki rolü ile büyük beğeni toplamış.

Türkiye'ye döndüğünde tiyatro çalışmalarına ağırlık vermiş ve 1985-1986 yıllarında yine eşiyle birlikte "Moda Çocuk Tiyatrosu"nu kurmuş. O yılları anlatırken, "Çocuklarla çalışmaktan büyük zevk alırdık. Kıyafetleri ben dikerdim, her şey evimizde yıkanır, ütülenirdi. Çocuklar akşamları gelir bizde kalırdı. Az para kazandığımız ama çok mutlu olduğumuz günlerdi" diyor.

Elif Ergu


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır