kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
YUSUF SARI


Tatil öncesi hesaplar

Borsa, tabandan çok hızlı yükselince tempoyu devam ettiremedi. Geçen haftayı yükselişin bir düzeltmesi olarak değerlendiriyoruz. Endeks, aşağı eğilimli dar kanalda düzeltme hareketine yılın son haftasında da devam edebilir. Cuma günü bu düzeltmeden yukarı doğru kurtulmak üzereyken satış baskısına yenik düştü. Gün boyunca alıcılıydı ve haftanın en yüksek işlem hacmine ulaşılmıştı. Günü düşerek kapattığı için işlem miktarını satış baskısına yorumlamıyoruz.

Bu hafta ise uzun tatil öncesi hesaplar yapılacak. Haftanın ilk yarısı repoyu tercih edenlerin satışları ve ikinci yarısında ise riske girerek alım yapanlar çoğalacak. Bu klasikleşen gelişmeyi dikkate alanların satışları daha önce gelebilir. Hafta sonuna doğru olası bir yükselişi satış yönünde değerlendirmek isteyenler de olabilir.

Endeks kanalda aşağı doğru hareket ederken kısa vadeli momentum göstergesi yükselme eğiliminde görülüyor. Halen eksenin altında olması, borsanın zayıflığına işaret ederken, aykırı hareketi de düşüşü onaylamıyor. Endeksin tekrar 7.000 seviyesini test etme olasılığını azaltıyor. 10.300 seviyesinin aşılabilmesi borsanın yeni yıla daha umutlu girmesine yardımcı olacaktır.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır