kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CAN ATAKLI(ataklic@sabah.com.tr )


Son gelen mesajlar

* Fenerbahçe ile ilgili yazdığınız fıkradan ötürü Galatasaraylılardan değil Trabzonlulardan özür dileyin. Trabzonu aşağılamak ve bunun için onların kızacağını düşünmemek nasıl bir mantık? Daha önce başka yazarınızın yazdığı bir fıkra yüzünden aylarca Trabzon'da Sabah okunmadı, biz sizin akıllandığınızı sanıyorduk. Haydi bakalım bu e-maili de yayınlayın sizi ve patronlarınızı cesaretinizden dolayı alkışlayalım.

* Fıkrayı düzeltiyorum. Trabzon Fener maçının 5'inci dakikasında 0-0'ken dışarıdan gelen düdük sesi ile Trabzon maçın bittiğini sanmış, geri kalan 85 dakika sonunda Fenerbahçe kendi kalesine attığı iki golle sahadan 2-0 yenik ayrılmış.

* CHP bugün Meclis'te olsaydı, halkı bu kadar kolay soyamazlardı. Baykal soyguncuları yakaladı diye CHP'ye oy vermeyenler şimdi çok pişman.

* Fenerbahçe konusundaki tutumunuz rahatsız edici. Holiganizme esir olmadan daha objektif yazın.

* Ben ve benim gibi yüzlerce muzdarip insan yurtdışına kaçmadan Banu Alkan'a ekran yasağı getirilsin.

* LPG kullanıyorum. Bunu devlete güvenerek yaptım. Şimdi LPG'ye ağır vergi getirdiler. Ben nereden bileyim LPG kullananların yüzde 80'inin kaçak olduğunu. Yine biz dürüst vatandaşlar cezalandırıldık.

* Profesyonel futbol kulüplerinin spor yapmadığını, tam tersine sporu öldürdüğünü, sportmenliği centilmenliği bitirdiğini 50 yıllık yaşamımda gördüm.

* Polislerin yollarda arabaları ddurdurup gerek trafik gerekse asayiş amaçlı kontroller yapmasını eleştirenlerin Bağdat Caddesi'ndeki hazin kazanın faturasının neden polise çıkarıldığını bir kez daha düşünmeli.

* Ülkemizde 8 milyon engelliden 250 bin kişinin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı bulunmaktadır. Fitre ve zekatlarınızı onlara verin. Dernek telefonu: 0216- 270.81.66

* Ekrem Pakdemirli'nin bedelli askerlik konusundaki yasa önerisini destekleyin. Devlet bu yolla para kazanacak, biz de kaçak olmaktan kurtulacağız.

* Başbakan Avrupa Birliği aile fotoğrafında iyiki çıkmamış. Oradaki Türk bayrağı nizami değil. Bu bir rezalettir.

*Şeriatçı basın tabirini dilinize pelesenk olduğu için lafın gelişi kullandıysanız ne ala, ama bunu bilinçli kullanıyorsanız sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz demektir.

* Herkes gibi siz de Galatasaray'lı olup Galatasaray'ın başarılarından gurur duymak istemez misiniz? Bu hoş olmaz mı?

* Pokemon'u madem istemiyorlar, açmayıversinler televizyonu. Şimdi atv kapanıyormuş, şiddet varmış Pokemon'da. Peki diğer şiddet içeren filmlere ne oluyor?

* Malatya'ya gelmişsiniz, haber vermemişsiniz. Size kızgınım, çünkü sizin elinizi sıkmak, başarınızdan ötürü kutlamak isterdim.

* Rauf Tamer ne zaman yazmaya başlayacak? CengizÇandar'ı da bekliyoruz.

* Malatya'da hiç içki içilmemesini eleşirmişsiniz. Bu beni çok rahatsız etti. Malatya'daki lokantaların çoğu ev yemekleri ya da kebap yapar. Düşük gelirli vatandaşlar buralara gelir. Onun için içki yok. Yoksa Malatya içki içilmeyen kent değil.

* Ramazan sayfanızı kim hazırlıyor Allahaşkına? İslam mücahidleri kafirlerin nasıl kafasını kesmiş, gözlerini oymuş. Buna ne gerek var? Hizbullah gibi mi yani Müslümanlar?

* Devlet afla 40 bin kişiyi dışarı salarken bu insanları nasıl aş, iş bulup topluma kazandıracak, yoksa saldım çayıra mevlam kayıra mantığı ile mi yapılıyor bu?

* Gelir adaletsizliği=Ekonomik Bozukluk=Toplumsal suçların artması=Suçların artması= Hapishaneler. Hapishane sonucuna nasıl gelindiğine bakarsak asıl suçlular hapishanelerdeki çoğunluk değil, onları oraya girmek zorunda bırakanlarda.

* Nevzat Ak arsa yolsuzluğundan tutuklu. Oysa televizyonda izlediğimiz noter belgesinde Ali Şener'in de adı geçiyor. Onun neden sadece ifadesi alınıyor?

Mesajlarla ilgili notlar
* Polislerin yürüyüşünden sonra yazdığım yazılara olumlu olumsuz çok sayıda mesaj geldi. Mesajların büyük bölümü tepki doluydu..

* Polisler ve polislerin bu tür eylemler yapmasını haklı görenler Hıncal Uluç'un bu yöndeki yazılarını çok beğenmişler.

* Ya Allah Bismillah Allahüekber sloganının dinci değil milliyetçi slogan olduğu, irticacıların değil MHP'lilerin bu sloganı çok kullandığı pekçok mesajda dile getirilmiş.

* Geçen hafta üniversite mezunu bir öğretmenin "haklı bir feryat" başlığı ile yazdığı mektuba çok şaşırtıcı tepkiler geldi. Çok sayıda öğretmen ve devlet memuru kendi durumunu ortaya koyarak bu öğretmeni haksız buluyor.

* Mardin'de okuluna kitap isteyen öğretmenin adı gönderdiği mesajda yoktu, pekçok kişi kitap göndereceğini ancak öğretmenin adresini öğrenmek istediğini söylüyor. Bu öğretmen tekrar mesaj atarsa sevinirim.

* Bu hafta "Tembel cep telefonu" fotoğrafındaki internet sitesi adresi yanlış çıkmış; doğrusu www.ar-bi.com.tr olacak.

n Yüzlerce mesaj, faks ve mektup geliyor hergün. Hepsini okuyorum ancak tek tek cevap vermem olanaksız. Lütfen "Bana bir cevap bile atmadın" diye gönül koymayın.

* Mesajların bazıları çok uzun, görüşlerinizi eleştirilerinizi lütfen daha kısa yazmaya çalışın.

* Ben bu köşede ve televizyonda görüşlerimi, fikirlerimi çekinmeden, kimseden korkmadan söyleyebiliyorum. Oysa özellikle eleştiri mesajlarının yüzde 90'ında isim yok, hep "bir okur" imzası var. O kadar çekinmesin kimse, isimler bende kalır, ayrıca biraz da yürekli olmak gerek.

* Küfür etmek ayıptır. İnsanların düşünce sınırlarının bititği yerde küfür ve hakaret başlar. Küfür ederek boşalmanın bir yolu da aynaya bakmak olabilir.

* Af yasası yeniden çıkacak mı?

* Bu kez partilerin içine sinecek mi?

*Yeniden af sözlerinin konuşulması sinirleri bozmayacak mı?

* Cezaevlerinde umutları kırılanları kim teselli edecek?

* Trafik cezalarını af çıkıyor diye yırtanlar şimdi pişman mı?

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır