kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Savaş: Siyasetçiler bu işi beceremiyor
AF Yasası'nın veto edilmesini alkışla destekleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş için "Siyasi bir hareket, yadırgıyorum" diyen, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yanıt geldi.

Savaş, "Asıl ben Sayın Bakanı yadırgıyorum. Çağdaş davranmıyor" dedi. Adalet Bakanı Türk'ü eleştirilere karşı tahammülsüz davranmakla suçlayan Savaş, Türk'ün tepkisini ve "alkış" tartışmasını SABAH'a değerlendirdi. Hakim ve savcıların da her Türk vatandaşı gibi ülkemizde cereyan eden olaylar hakkında görüş açıklama hakkı bulunduğunu belirten Savaş, "Af Kanunu hakkında, hakim ve savcıların görüş açıklamasının, siyasi bir hareket olarak değerlendirilmesini üzüntü ile karşıladım" dedi. Hükümeti ve Parlamento'yu böylesine kötü yasalar hazırladıkları için alkışlamıyorum" diyen Savaş, şöyle devam etti:

"Esasen af kanununun yargı mensupları açısından siyasetle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Tamamen hukuki bir konudur. Bu yasa iki cumhurbaşkanınca geri gönderilmiş, toplumda büyük kargaşa ve huzursuzluğa sebep olmuştur. Siyasetçilerin bu işi beceremediği anlaşılmıştır. Yasanın yeniden düzenlenmesi aşamasında asıl biz hukukçuların görüş açıklaması gerekir."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır