kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Asla affetmem
İçişleri Bakanı Tantan'ın Çevik Kuvvet eylemine öfkesi sürüyor. Tantan "Şehit polisler orada dururken eylem yapanları asla affedemem" dedi

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, İstanbul başta olmak üzere büyük illerde eylem yapan Çevik Kuvvet polislerine sert tepki gösterdi. Polisin görevinin suçluları adalete teslim etmek olduğunu söyleyen Tantan, "Geçtiğimiz günlerde Çevik Kuvvet personelinin şehit polis orada dururken yaptığı bu eylemi asla ve asla affetmiyorum" dedi. Tantan Meclis'te bakanlığının bütcesi görüşülürken yaptığı konuşmada "Polis eylemsel hareket yapamaz" dedi. Tantan şunları söyledi: "Polis teşkilatı yıllardan beri şehit vermektedir. Polis şehidinin suçlusu adalete teslim edilinceye kadar asla görevinin başından ayrılmaz, onun üzerinde eylemsel hareket yapamaz. Onun için geçtiğimiz günlerde Çevik Kuvvet personelinin şehit polis orada dururken yaptığı bu eylemi asla ve asla affetmiyorum. Çünkü polis, yasaların kendisine verdiği yetkiler doğrultusunda hareket eder. Bazı illerimizdeki bir kısım Çevik Kuvvet personelinin yaptığı bir kısım eylemleri 170 bin kişilik polis teşkilatı kabul etmemiş, bunu nefretle kınamıştır."

BİLDİK SENARYOLAR
Gereken soruşturmanın yapılacağını belirten Bakan Tantan, polisin suçlular bulununcaya kadar görevini terk etmemesi gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanı Tantan sözlerini söyle sürdürdü;

"Devlet yönetiminde asla hoşgörü ve acıma olamaz. Onun için biz de yasa neyi emrediyorsa onun yerine getirilmesinden yanayız. Eğer bir ülkede yasalar hakim kılınamıyor ve sadece bir takım söylemlerle hareket ediliyorsa orada devlet yönetimi zaafa uğramış demektir. Çünkü polis teşkilatına direktifle verilen bilgi, ışık şudur ki; polis kendisine karşı yöneltilen silahın devlete karşı yönetildiği bilinci içindedir. Devlete karşı yöneltilen silahın sorumlusu bulunmadan asla görevini terketmez. Onun sonucu aldıktan sonra tekrar işlevine girer."

Güvenlik kuvvetlerinin yaptığı başarılı operasyonlar ve etkin tedbirlerle terörün yok olma trendine girdiğini söyleyen İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, son günlerde meydana gelen olayları "bildik senaryolar" olarak yorumladı. Tantan'ın konuşması milletvekilleri tarafından alkışlandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır