kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Af, bayram öncesine yetişir
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından TBMM'ye iade edilen Af Yasası'nın yeniden Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmesini kararlaştırdıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa'nın 104. maddesine dayanarak TBMM'den çıkmış olan Ceza İndirimi ve Şartla Salıverme Kanunu'nu tekrar iade etmiştir.

Anayasa'daki prosedür çalışacaktır. TBMM'de konu tekrar ele alınacak; zannediyorum bayram öncesine de yetiştirilecektir" dedi.

ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Arslan, hükümetin kararını onaylamadığını şu sözlerle dile getirdi: "Cumhurbaşkanı 6 safyalık gerekçesinde, bizim de sık sık dile getirdiğimiz pek çok konuya dikkat çekilmiş. O günlerde biz de söyledik, '3 günlük cezası olanı affetmiyoruz, daha ağır suçluları affediyoruz' dedik. Ama Sayın Adalet Bakanı'na hiçbir şeyi kabul ettiremedik."

FP Grup Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, "Hükümet her halde getirdiği tasarıya sahip çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın itirazlarını dikkate almakta fayda var diye düşünüyorum" yorumu yaptı. FP'de gelenekçi kanat, Erbakan'ı cezaevine girmekten kurtaracağı için hükümetin kararını desteklerken, yenilikçi ekip düzenlemeye yönelik muhalif tavrını sürdürüyor.

DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, hükümetin yasayı aynen Köşk'e gönderme kararıyla ilgili, "Bu karar hukuka ne kadar saygılı olduklarını gösteriyor. Cumhurbaşkanı 6 sayfalık bir iade gerekçesi hazırlamış. Bunun hiç mi anlamı yok. Hükümet 'Ben yaptım oldu' diyor. Hukuk bilmediklerini biliyorduk, bu kararla hukuka saygılarının olmadığını gördük. Grubumuz bu yanlış düzenlemeye yine 'Hayır' diyecek" dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, hükümetin iade kararını eleştirdi. Yakut, "2 Sayfalık yasanın, 6 safgalık gerekçesi var. Bu gözardı edilmemeliydi. Geri gönderilmesi doğru değil" dedi.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır