kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
33 yıldır boşanamıyor!
Sabri Ünlü'nün, 4 yıl evli kaldığı eşinden boşanmak için açtığı 3 dava da reddedildi. Sabri dede, "Ölmeden önce mutlaka boşanacağım" diyor..

Sabri Ünlü 74, 37 yıl önce evlendiği Gülşah Ünlü ise şu anda 70 yaşında. Ancak bu ilginç çift 33 yıldır ayrı yaşıyor ve Sabri Ünlü eşinden boşanmak için 33 yıl içinde tam dört boşanma davası açtı...

Sabri Ünlü ile Gülşah Ünlü'nün yolları, tam 37 yıl önce Sabri dedenin ilk eşinin ölmesiyle kesişiyor. Beş çocuğuyla dul kalan Sabri Ünlü, görücü usulüyle Giresun Görele'de oturan Gülşah Ünlü ile evleniyor. Sarıyer'de yaşamaya başlayan çift, 4 yıl süren beraberlikten sonra yollarını ayırıyor. Gülşah Ünlü tekrar Giresun'daki köyüne dönüyor, Sabri Ünlü ise İstanbul'da kalıp, ilk evliliğinden olan 5 çocuğu ve 14 torunuyla birlikte yaşamaya başlıyor.

İKİ KIZLARI VAR
Tabii çiftin beraber yaşadıkları dönemde iki de kızları oluyor. Sabri Ünlü, kızlarını da annesiyle birlikte Giresun'a gönderiyor. İşte Sabri dede ile Gülşah ninenin hukuk mücadelesi de bugünden sonra başlıyor...

33 yıl karşılıklı boşanma ve nafaka davalarıyla geçiyor. Sabri dede 33 yıl içerisinde açtığı 4 boşanma davasının öyküsünü, yılların biriktirdiği öfkeyle şöyle anlatıyor: "Beraber yaşadığımız dönemde kendisine ısınamadım. O da ilk eşimden olan çocuklarımı sevmiyordu. Baktım olmuyor, iki kızıyla birlikte köyüne geri gönderdim. Tüm ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ettim. Ancak o gitti nafaka davası açtı. Ayrı yaşadığımız için de davayı kazandı. Bugüne kadar tüm maaşımı kendisiyle paylaştım. Denizcilik Bankası'ndan emekliyim ve 3 ayda 400 milyon lira emekli maaşı alıyorum. O ise evi ve bahçeleri olduğu için benden daha zengin olmasına rağmen paramı almaya devam ediyor. Bana bu kadar işkence çektireceğini bilseydim, işi uzatmazdım. Ancak adalete güvendim. Bu kez mutlaka davayı kazanacağım ve ölmeden önce bu kadından kurtulacağım. Benim gibi eşi ölmüş tüm arkadaşlarım ikinci, üçüncü evliliklerini yaptı. Fakat o ne beni özgür bıraktı, ne de bana kadınlık yaptı."

TAZMİNAT İSTİYOR
Sabri dedenin avukatları ise davanın, iki tarafın da sinirli hareketleri ve inatçılıkları yüzünden uzadığını söylüyor ve özellikle Sabri Ünlü'nün her duruşmada, başta hakim olmak üzere herkesle tartıştığını belirtiyor.

Gülşah Ünlü ise bu yaştan sonra kendisine kimsenin bakmayacağını hatırlatarak, "Benden boşanmayı bu kadar istiyorsa 1 milyar lira tazminat ve ayda 150 milyon lira nafaka versin. O benim hayatımı kararttı" diyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır