kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Onassis ailesinin kayıp kızı Türkiye'de
1922'de İzmir'i terkederken Onassis ailesinin geride bir kızlarının kaldığı ortaya çıktı. Bir Türk'le evlenen ve mutlu bir yaşam süren kızın kim olduğu merak konusu

Dünyanın en ünlü armatörlerinden biri olan Aristotle Onassis ve ailesinin yaklaşık 78 yıldır gizledikleri sır ortaya çıktı. Kurtuluş Savaşı'nın ardından Yunan ordusuyla birlikte İzmir'i terketmek zorunda kalan yüzbinlerce Rum ailesinden biri olan Onassis ailesinin bir ferdi 1922 yılındaki göçte Yunanistan'a gitmeyip Türkiye'ye yerleşerek bir Türkle evlenmiş. Bu sırrı ortaya çıkaran ise Onassis ailesinin basın sözcüsü Aleksis Matheakis. Matheakis yakında piyasaya çıkacak olan kitabında Onassis ailesinin şimdiye kadar ortaya çıkmamış birçok yönünü ortaya seriyor.

TÜRKİYE'DE KALAN ONASSİS
Kurtuluş Savaşı'ndan sonra İzmir'i terkeden Onassis ailesinin geride bırakmak zorunda bıraktıkları 12 yaşındaki kız çocuğunun hikayesini Onassis'lerin hayatlarının sonuna kadar sakladıklarını söyleyen Matheakis'e, aile 1975'te ölen Aristotle Onassis'in cenaze töreninde bu çocuğun hala Türkiye'de yaşadığını ve bir Türkle evlenerek çoluk çocuğa karıştığını söylüyor. Aristotle Onassis ile aynı yaşlarda olan bu küçük kız çocuğu Aristotle'nin dayısı olan Konyalides ailesinin 12 yaşındaki küçük kızı idi.

KARDEŞİ İZMİR'DE İZ SÜRDÜ
Ailesiyle birlikte kendilerini Yunanistan'a götürecek kayığa binen küçük kız o sırada kayığa yanaşan bir Türk subayı tarafından kolundan çekilerek karaya çıkartıldı. Kızlarını kaybetmekten korkan aile, bu subaya karşı koysa da tabancası ile aileyi tehdit eden subay kızı geri vermedi ve de kayık küçük kızı alamadan uzaklaştı. Kendilerine Yunanistan'da bambaşka bir hayat kurarak dünyanın sayılı armatörlerinden biri olan Onassis ailesi yaklaşık 50 yıl boyunca kayıp kızlarının sırrını sakladılar. Ancak içindeki kardeş hasreti her geçen gün artan ağabey Nikos Konyalides uzun yıllar boyunca bıkıp usanmadan küçük kardeşini aradı. Bu süre içerisinde yüzlerce kez İzmir'e gelen Konyalides'in buradaki çabaları bir sonuç vermedi.

İSTANBUL'DA BULDU
Umudunu kaybetmeyen ağabey Nikos küçük kardeşinin izini nihayet altını üstüne getirdiği İstanbul'da buldu. Ayrıldıktan sonra apayrı dünyaların insanları olan bu iki kardeş yaşadıkları şokun etkisinden kurutulamayarak uzun süre konuşamadılar. Aralarındaki sessizliği ilk bozan ağabey Konyalides oldu. Kardeşine "Bütün ailemiz Yunanistan'da. Herkes seni çok özledi. Gel gidelim" diyen Nikos'u gözyaşları içinde dinleyen kardeşi "Ağabey sağol ama benim her şeyim burada. Artık buradan ayrılamam. Burada çok mutluyum" diyerek Türkiye'de kalmayı tercih etti. Bu diyalogtan hayatının sonuna kadar kimseye bahsetmeyen Nikos son nefesini verirken bu sırrı açıkladı.

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır