kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Memura ek zam
Hükümet polislerin sokağa dökülmesi ile çarpıcı biçimde ortaya çıkan kamu kesimindeki ücret azlığı sorununu çözmek için ek yetki yasası hazırlıyor

Hükümet, kamu çalışanlarındaki tansiyonu düşürmek üzere yeni bir maaş düzenlemesine hazırlanıyor. Önceki gün Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Yetki Yasası'nın TBMM'den süratle geçmesi sağlanacak ve 3 ay içinde kanun hükmünde kararnamelerle Devlet Memurları Yasası, Silahlı Kuvvetler Personel Yasası, Hakimler ve Savcılar Yasası ile Yüksek Öğretim Personel Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Maaş kararnamesinden yararlanacak meslek grupları ile artış yapılacak gelir kalemleri şöyle:

KİMLERE ZAM VAR?
* Akademisyenler, muvazzaf subay ve astsubaylar, hakim ve savcılar, doktorlar, mühendisler, KİT üst yöneticileri, devlet denetim elemanlarının,

* Taban aylığı katsayında, yan ödeme göstergelerinde ve mesleki hizmet tazminatlarında artış yapılacak.

* Maaş ayarlaması emekli aylıklarına da yansıyan kazanılmış bir hak olacak.

* İşçisinden daha az maaş alan genel müdür dönemi sona erecek.

* Mevsimlik işçi ile mühendis ve teknisyen arasındaki maaş uçurumu kapanacak.

* Sağlık personeline, döner sermayeye katkıları ölçüsünde pay verilecek.

Maliye Bakanı Sümer Oral, Yetki Yasası'nın memur işçi arasındaki ücret dengesizliğini gidermeye dönük olarak kullanılacağını söyledi.

3 AYLIK YETKİ ALACAKLAR
Hükümetin kamu hizmetlerinde etkinliğin artırılması ve ücret adaletinin sağlanması amacıyla, kamuda çalışan personelin idari, mali ve sosyal haklarında düzenlemeye gitmek için Bakanlar Kurulu'na 3 ay süreyle Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verilmesini öngören yasa tasarısı, Pazartesi günü TBMM'de iki ayrı komisyonda ele alınacak. Af yasası gibi yetki yasasını da Bayram tatili öncesi TBMM'den geçirmek isteyen hükümetin bu kararı çerçevesinde, tasarı Pazartesi günü ilk olarak saat 13.00'de Anayasa Komisyonu'nda, ardından saat 17.30'da da Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Tasarının önümüzdeki hafta Perşembe ya da Danışma Kurulu'ndan karar çıkartılması durumunda en geç Cuma günü TBMM Genel Kurul'unda ele alınması bekleniyor.

Kim ne kadar maaş alıyor?
2001 BÜTÇESİ kapsamında, yılbaşından geçerli olmak üzere yapılacak genel zamla; Genel müdür 950 milyon lira, üniversite mezunu memur 165 milyon lira, 20 yıllık öğretmen 300 milyon lira, başkomiser 375 milyon lira, polis memuru 285 milyon lira, uzman doktor 435 milyon lira, profesör 670 milyon lira maaş alacak.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır