kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnandık ve başardık
Sezer'in "affı" veto etmesi acılı aileleri sevince boğarken, hükümetin aynen Köşk'e göndermesi tepkilere yol açtı

Cumhurbaşkanı Sezer'in vetosuyla zafer çığlıkları atan af mağdurları, sevinçlerine gölge düşmesini istemiyorlar. Cumhurbaşkanı Sezer'i mektup yağmuruna tutan af madurlarının önde gelen ismi Nazan Odabaşı, bir süre kamuoyunun önüne çıkmama kararı aldı.

Babasını cinayete kurban veren Rana Pirinççioğlu ise "İnandığımız bir şey için ortaya çıktık ve başardık. Dün telefonlarım hiç susmadı" dedi.

Rana Pirinççioğlu, duygularını şöyle dile getirdi:
"Benim kendi adıma bir kaygım yok. Hepimiz inandığımı bir şey için ortaya çıktık. Başlangıçta herkesin davası şahsiydi ama ülkeyi ilgilendiren bir sorun olması nedeniyle bir araya geldik. Bana şu ana kadar ne mahkümlardan ne de mahküm yakınlarından olumsuz bir tepki gelmedi. Tasarı eğer veto edilmeseydi herkesi rencide ederdi. Bu yüzden de veto edilmesini af mağduru olarak kesinlikle sevindirici buluyorum. Bunun dışında dün telefonlarımın hiç susmadığını söylemek isterim. Pekçok kimse ki bunların içinde af mağduru olmayanlar da tebrik etmek için aradı."

Pirinççioğlu, "Veto edilmeseydi ne yapardınız?" sorusunu ise şöyle yanıtlladı:

"Eğer çıksaydı dışarda yaşayanların Anayasa'ya olan güvenleri çok ciddi biçimde sarsılacaktı. Veto edilmeseydi de af mağdurları olarak gereken neyse yapardık her halde. Biz, affa değil affın kapsamına karşıydık."

Yıllar sonra ilk kez sevinç çığlığı attım
Yıllar önce tek erkek evladını bir cinayete kurban veren Aynur Geçer, Cumhurbaşkanı Sezer'in vetosuna en çok sevinenlerin başında geliyor. 16 yaşında kaybettiği oğlu Tolga'nın acısını sürekli içinde yaşadığını anlatan anne Geçer duygularını şöyle dile getirdi: "Önceki akşam Cumhurbaşkanımız'ın Af Yasası'nı veto ettiğini duyduğum an inanır mısınız dünyalar benim oldu. Duyduğum an çığlıklar atmaya başladım. İçimden sürekli dualar ettim ve 'Allahım dualarım kabul oldu' dedim. Evladımın acısı ile 10 yıl nasıl geçti anlayamadım. Onun katillerini bir sene zor tuttular içeride. Keşke o zaman da Sezer olsaydı. Evladımın katilleri cezasını çekecekti."

Sezer Meclis'in onurunu kurtardı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Ceza İndirimi ve Şartılı Salıverme Yasası'nı veto etmesi trafik kazalarında çocuklarını kaybeden aileleri de sevinç gözyaşlarına boğdu. İzmir'deki "Trafik Gerçeğimiz Grubu" üyeleri, "Adelet yerini buldu. Çok mutluyuz. Cumhurbaşkanımız verdiği kararla TBMM'nin onurunu kurtardı. Bundan sonra acı veren adalet istemiyoruz" dediler. Kaybettikleri evlatlarının acısını yüreğinde taşıyan aileler, "Bu hukukun zaferidir. İnşallah bundan sonra acı veren adalet olmaz, Cumhur-başkanımız meclisin onurunu kurtardı. Bu mutluluğu kelimeler ifade edemez. Cumhur-başkanına Türkiye'yi büyük bir ayıptan kurtardığı için minettarız. Biz Af kapsamında toplumsal katillerin dışarı çıkmasını istemiyoruz" dediler.

Alper URUÇ -Bülent ERGÜN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır