kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deprem anaları hesap soruyor
İzmit Değirmendere Yüzbaşılar Mahallesi'nde bulunan ve 17 Ağustos depreminde yıkılan Demir Apartmanı'nda çocuklarını kaybeden iki anne, yavrularına mezar olan binaları yapanlarla hesaplaşmak için önceki gün adliyedeydi.

"Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılsın" diyen iki kadın duruşmada gözyaşlarına boğuldu. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada 8 kişinin yaşamını yitirdiği Demir Apartmanı'nın müteahhidi Hüseyin Çelebi, binanın sahibi Abdüllatif Demir, Mimar Ferda Şimşek, statik projesini çizen İhsaniye Belediye Başkanı Ahmet Levent sanık olarak yargılandı.

3 GÜN ENKAZ ALTINDA KALDI
Depremde 13 yaşındaki Tuğba adlı kızını kaybeden Nuriye Ferah ve 17 yaşındaki oğlu Alptuğ'u kaybeden Ayşe İlhan, suçluların cezalandırılmasını istedi. Deprem sırasında 3 gün sonra enkaz altından çıkartılan ve bacakları tutmayan Nuriye Ferah duruşmaya eşi Celal Nedim'in kucağında geldi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan genç kadın, "Hepsinden davacıyım" dedi. 8 ila 24 yıl arasında hapis cezaları istenen sanıklar duruşmada suçsuz olduklarını öne sürdü. Duruşma ertelendi.

Vedat TAŞTEKİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır