kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Minare camiyi yıktı
Bolvadin depreminden etkilenen Akşehir ilçesine bağlı Yaşarlar Köyü'nde caminin çatısının çökmesine yol açan minarenin çürük olduğu ortaya çıktı

Afyon'un Bolvadin ilçesinde meydana gelen 5.8'lik deprem yine bir acı gerçeği gözler önüne serdi. Depremin merkez üssü Bolvadin ilçesi olmasına rağmen facia haberi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yaşarlar Köyü'nden geldi. İçinde 5 kişinin yanarak can verdiği caminin minaresinin 1992 yılında yapıldığı ve çürük olduğu ortaya çıktı. Teravih namazı kılınırken meydana gelen depremde çürük minarenin şerefe ve külah kısmı kopup caminin kubbesinin üzerine düştü. Camideki namaz kılan vatandaşlar panik içerisinde kaçmaya çalışırken, minarenin düşerken kopardığı elektrik telleri de çatıyı tutuşturdu. Beton yığınının altında kalan ve yanarkan can veren Halil İbrahim Acar(46), Hasan Acar(33), Hamza Ünal (56), Murat Abiş(48) Ferruh Şen adlı 5 kişi dün toprağa verildi.

MUCİZE KURTULUŞ
Toplam 41 kişinin yaralandığı deprem sırasında Konya'nın Adsız beldesinde 4 katlı bir bina çöktü. Beldede çöken tek bina olan Karaboğa Apartmanı'ndaki 5 kişilik aile ise mucize eseri kurtuldu. Mehmet Karaboğa (36), eşi Yasemin Karaboğa (26), çocukları Uğur (12) Emel (10) ve anneleri Nesibe Karaboğa (72) yıkılan evden tek bir sıyrık olmadan kurtuldular.

Ercan PALA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır