kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

İsdemir'de maaş ödenemiyor
Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulu İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) ekonomik kriz nedeniyle personeline Kasım ayı maaşını ödeyemedi. Geçen yılı 56 trilyon lira zararla kapatan ve bu yılın 11 aylık döneminde de zararı 70 trilyon liraya ulaşan İSDEMİR, çalışanına maaş ödeyemez duruma düştü. Kurumun ekonomik krize düşmesi nedeniyle toplam 10 bin 800 çalışana 15 Aralık`ta ödenmesi gereken Kasım ayı maaşları ödenemedi.

'AB, stand-by kadar önemli'
AB Danışmanlık ortağı ve emekli büyükelçi Cem Duna, Türkiye'nin güvenirliliği ve kredi alabilirliği ile yabancı sermaye yatırımlarının artmasının, AB üyeliği için hazırlanan ulasal programla doğru orantılı olduğunu söyledi. Duna 'IMF ile varılan stand-by anlaşması ne kadar önemliyse, bu da o kadar önemli bir program. Bu Türkiye'nin geleceğini ne kadar ciddiye alıp almadığını gösteriyor. Eğer Türkiye bunu uygulayabilirse, önümüzdeki dönem ciddi bir ferahlama ile karşılaşabilir.' Duna Türkiye'nin program konusundaki kararlılığını sergileyebilmesinin, dış yatırım kuruluşunda ülkenin geleceğine ilişkin mevcut tereddütleri giderilmesi açısından belirleyici olacağını söyledi.

Electrolux'ten akıllı buzdolabı
Electrolux'un modern tasarıma ve en son teknolojiye sahip no frost buzdolabı 'ER 3260 BN Eurocombi' satışa sunuldu. Avrupa'nın en az enerji tüketen no frost buzdolabı ünvanına sahip olan Eurocombi, elektronik kontrollü defrost ve elektronik sıcaklık kontrolü özellikleriyle ürünün ne sıklıkla defrost'a ihtiyaç duyduğuna kendisi karar veriyor.

Bosch'tan 2. yemek kitabı
Bosch, Türkiye'nin her köşesinden derlenen pratik ve lezzetli yemek tariflerinin yer aldığı 2. kitabını kullanıcıların hizmetine sundu. Bosch, günlük hayatın telaşı içinde yemek keyfini tüketicilerine hatırlatmayı hedefleyen kitapta tatlıdan çorbalara, hamur işlerinden etli yemeklere kadar birçok yemeğin tarifi bulunuyor. Bosch yemek kitabı serisinin ikinci kitabı Bosch bayilerinden alınan fırın, derin dondurucu veya soğutucu ürünlerle birlikte veriliyor.

Siemens 36 ay vade yapıyor
SİEMENS, yeni ilan ettiği bilgisayar kampanyası ile ev kullanıcılarına 2 farklı seçenek sunuyor. Kampanyada yüksek sabit disk kapasiteli, Pentium III 856 ve Pentium III 850 işlemcili bilgisayarlar uygun koşullarla satışa sunuluyor. 53 dolardan başlayan Fujitsu Siemens Computers ürünleri, 36 aya varan vadeyle satılacak.

Profilo'dan 15 ay vadeli satış
Profilo, 2000 yılının son kampanyasını başlattı. Aralık ayı boyunca sürecek olan kampanya, televizyondan buzdolaplarına, çamaşır makinelerinden küçük ev aletlerine, müzik setlerinden derin donduruculara kadar birçok beyaz eşyayı kapsıyor. Ürünler, uygun fiyatlarla 15 aya varan taksit seçenekleriyle satılıyor.

Tefal'in 'Çay Keyfi' piyasada
Tefal, yeni ürünü 'Keyif Çayı' ile gerçek çay lezzetini geleneksel demlik tadında tüketicisine sunuyor. Tepsisi, cam demliği ve su ısıtıcısıyla bir çay seti sunan Tefal'i hem evde hem de işyerinde kullanabiliyor. Tefal'ın 'Keyif Çayı' peşin fiyatına 3 taksitle satılıyor.

Sevgi Grubu'ndan nostaljik iftar yemeği
1992'de Özal'ın Uzakdoğu gezisine katıldıktan sonra birlik oluşturan Sevgi ve Fikir Grubu, nostalijik bir yemekte buluştu

8. CumhurbaŞkanI Turgut Özal'ın 1992 yılında Yeni Zelenda, Avusturalya, Singapur ve Malezya gezisine katılan işadamı, politikacı, bürokrat ve basın mensuplarından oluşan "Sevgi ve Fikir Grubu" önceki gece biraraya gelerek nostaljik bir iftar yemeği yedi. Özal'ın sağlığında her ay yapılan toplantılarına katıldığı Sevgi ve Fikir Grubu, Kaşıbeyaz Restoran'da verilen iftar yemeğinde geleceğe yönelik projeler üretti ve Özal'lı yılları anımsadı. Sabah Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Murat Vargı'nın da kurucuları arasında yeraldığı grubun yemeğine, Halis Toprak, Kamil Yazıcı, Bekir Okan, Muharrem Eskiyapan, Hüseyin Baykraktar, Mustafa Özkan, Zeynel Abidin Erdem, Tevfik Yamantürk, Necati Alakavuk, Ali Polat, Burhan Silahtaroğlu, Atilla Silahtaroğlu, Mehmet Bayraktar'ın yanısıra Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve ünlü sanatçı Tekin Akmansoy katıldı.

Sevgi ve Fikir Grubu'nun Başkanı Muharrem Eskiyapan "Hem Özal'ın, görüşlerini, fikirlerini yaşatıyor hem de onu anıyoruz. Özal'ın adına hem İstanbul'da hem de İzmit'te okul yaptırıyoruz. Eğitim alanındaki bu tür yardımlarımız sürecek" dedi.

Olay TAN

Kapatılan Opel 200 işçisine iş arıyor
Dünyanın en büyük otomobil üreticisi General Motors'un dünya çapında aldığı küçülme kararının ardından İzmir'teki fabrikasını kapatma kararı alan Opel, işten çıkaracağı 150-200 işçisine başka iş bulmak için harekete geçti. İlk olarak çevredeki diğer fabrikalarla görüşmelere başladıklarını belirten Opel Türkiye Satınalma - İthalat ve Lojistik Müdürü Mehmet Bezal, "Çıkarılırken tüm sosyal haklarıyla birlikte ekstradan iki yıllık maaşını vereceğimiz işçilerimizin hiçbirinin açıkta kalmaması için çalışıyoruz" dedi. Opel'in sadece Torbalı'daki üretimi durduracağını vurgulayan Bezal, "İthal araçlar yine Torbalı'ya getirilip, buradan ülkeye dağıtılacak." dedi.

Erhan GÜLENÇ

Otokar ve Bosch Fren'den üretime ara
Otomotiv sektöründe, Otokar ile Bosch Fren Sistemleri de üretimlerine ara verdiklerini açıkladı. Otokar ile Bosch Fren Sistemleri de üretimlerine ara vereceklerini bildirdi. Otokar'dan yapılan açıklamada, finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler ve faizlerdeki ani yükselişin ülke genelinde önemli bir talep daralması yarattığı belirtilerek, yapılan değerlendirmeler sonucu şirketin minibüs üretim hattının bir süre için durdurulmasına karar verildiği vurgulandı. Bosch Fren ise otomotiv sektöründeki çalışma düzenine paralellik sağlamak amacıyla 19 Aralık-2 Ocak arasında üretime ara vereceğini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır