kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ajanlar da yürüdü!
Meslektaşlarını öldüren bir sanığı Clinton'ın affetme ihtimali FBI ajanlarını kızdırdı. Federal polis, tepkisini önceki gün düzenlediği eylemle gösterdi

Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarının öldürülmesine tepki olarak Türkiye çapında Çevik Kuvvet polislerinin düzenlediği yürüyüş eyleminin bir benzeri önceki gün ABD'de yaşandı. Bu kez Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları, öldürülen 2 arkadaşlarının katilinin Başkan Bill Clinton tarafından affedilme ihtimalinin belirmesi üzerine pankartlarla Beyaz Saray önündeydi. Kısa saçları, siyah güneş gözlükleri ve koyu renk pardesüleri ile kimliklerinin üzerine siyah bant yapıştıran ve taşıdıkları "Unutmayacağız" yazılı bir pankartın ardında ceketlerine öldürülen iki ajanın resimlerini taşıyan iğneler takan ajanlar, Washington DC Polis merkezinden 30 motosikletli polis refakatinde yürüyerek Beyaz Saray önüne geldi.

DEVLET ZARAR ALMADI
Ancak Türkiye'deki polislerden farklı olarak, eylem sırasında FBI ajanlarının kimi izinli, kimi mesai saati dışında boş gününü değerlendirerek katıldı yürüyüşe. Böylece devleti zarara uğratmadılar. Ajanların, Clinton'a verilmek üzere 8 bin kişiye imzalattıkları dilekçeyi, Beyaz Saray görevlileri elden paket ve mektup alamayacakları gerekçesiyle kabul etmeyince postayla göndermeye karar verdiler.

BAŞKAN'A DİLEKÇE
Yürüyüşün belki de en ilginç özelliği FBI Direktörü Louis Freeh tarafından da desteklenmesiydi. Amerika Birleşik Devletler tarihinde ilk kez meydana gelen olayda, FBI Ajanları Derneği, her ABD resmi görevlisi ve memuru gibi FBI ajanlarının da görüşlerini barışçı bir şekilde yansıtmak için gösteri düzenleme hakkı bulunduğunu açıkladı.

DIŞ HABERLER

SİLAH DEĞİL ROZET GÖSTERDİLER!
Emekli ve halen görevli yaklaşık 500 Federal polis önceki gün Beyaz Saray önündeydi. 2 arkadaşlarının katili olduğu ileri sürülen Leonard Peltier için Başkan Clinton'ın affı düşünmesi ajanları kızdırmıştı. Ancak FBI ajanları Beyaz Saray önünde yürürken polisler silah değil mavi bir şeritle kapattıkları rozetlerini gösteriyorlardı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır