kapat

17.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Önce kalbini verdi şimdi kalbini çaldı
Robert, 11 yıl önce organ nakliyle kalbini Jenny'ye vermişti. Bu yıl yeniden buluştular ve ikisi arasında bir aşk filizlendi

Robert Wyne ve Jenny Paulind... Bundan 11 yıl önce bir ameliyathanede kesişen yolları, yıllar sonra bir kez daha aynı yerde birleşti. Ve yıllar önce kalpleriyle "birleşen" iki genç, bu kez büyük bir aşkla birleşti.

Onların hikayesi, 1989 yılında İspanya'da başladı aslında. 11 yaşındaki küçük bir İspanyol çocuk, geçirdiği kazadan sonra komaya girdi. Kurtuluşu yoktu. Ailesi, kalp ve akciğerlerini bağışladı. Çocuğun organları, iki küçüğün hayatını kurtarmak için İngiltere'ye gönderildi.

14 yaşındaki Robert Wyne adındaki İrlandalı çocuk, yaklaşık 2 yıldır akciğer nakli bekliyordu. Ameliyatı gerçekleştirecek ekip, zorlu operasyonu ve vücudun organları kabul etmesini kolaylaştırmak için çocuğa yalnızca akciğerleri değil kalbi de nakletmeye karar verdi. Böylece Wyne'ın kalbinden bir başka hasta yararlanabilecekti.

AİLELER TESADÜFEN TANIŞTI
Wyne'İn kalbini, uzun süredir kalp nakli bekleyen bir başka küçük çocuğa vereceklerdi: İsveç'ten 15 yaşındaki Jenny Paulind...

Endişeli bekleyiş sürerken çocukların anneleri hastane koridorunda tesadüfen tanıştı. Yasalara göre organ nakli yapılan kişiye, organı bağışlayanın kimliğinin verilmesi yasak. Ancak annelerin hastane koridorunda tanışmaları sayesinde Jenny ve Robert, birbirlerini tanıdı.

Ve yıllar sonra Robert 25 ve Jenny 26 yaşına geldiğinde İrlanda'da yeniden biraraya geldiler. "Kalpten" bağlı iki genç, artık büyük bir aşkla da bağlı. "İkinci hayatımızı birlikte yaşıyoruz" diyorlar...

TIP TARİHİNE GEÇMİŞLERDİ
Robert ve Jenny 14 yaşlarındayken bir kalp nakliyle birbirine bağlandı. Onların operasyonu tıp tarihine geçmişti. Bir İspanyol çocuktan kalp ve akciğer nakli yapılan Robert'ın kalbi, Jenny'ye nakledilmişti. Amaç Robert'ın operasyonunu kolaylaştırmaktı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır