kapat

Pazar Eki
03.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Entelektüel erkeklerin libidosuna ne oldu?
Evet ne oldu gerçekten? Hepsinde tuhaf bir maske. "Kadınlara karşı en ufak bir zaafım yoktur" maskesi. Bir tane sevimli, flörtöz aynı zamanda entelektüel adam yok!

Kaktüs kahvesi tam böyle adamların adeta derneği. Adı ivedilikle değişmeli. "Çok bilen, çok konuşan, çok okuyan flört düşmanı erkekler kahvesi". Ya da "Gördüm, beğendim ama 'aman ha' çaktırmadım" kahvesi. Demet Şener yarı çıplak içeri girse hepsi gazetelerine gömer kafalarını.

İLTİFAT FUKARALARI
Ezici bir çoğunluğunda bir katur kuturluk var. Bir kere çok suratsız oluyorlar. Dünyanın en güzel, en hoş kadını olsan da en fazla yaptıkları belli belirsiz, bir saniye kadar dik dik bakmak. Öldür Allah gözlerinde bir beğeni ışıltısı göremezsin. Tam tersine bir azarlama durumu, bir görmemezlikten gelme durumu. Boş yer yoktur, masayı paylaşmak üzere oturabilir miyim dersin, "tabii buyrun/maalesef gelen var" diyeceğine "siz bilirsiniz" der. Ben bilsem sana sormam hıyar! Ettiğin kibarlığa bin pişman, hafif nörotik bir vaziyette masaya oturursun. Bu arada masayla sandalye arasına sıkışmışsındır, paltonu çantanı koyacak yer aramış, bulamamışsındır, katiyen yardım etmez. Sanki nafaka isteyen eski karısı gelmiş, kısmetini kapamaktadır. Domuz domuz karşılıklı kahve içilir ve en ufak bir iletişim kurulmaz.

Entelektüel erkekler masum flörtler etmekten müthiş utanıyorlar. İltifat etmek tamamen geçmiş nesillerde kalmış bir adet. İltifat edenler ya gay oluyor ya da zaten en ufak bir flört durumu olmayan bin yıllık arkadaşlar arasında oluyor. Bu nedenle inandırıcı ve tatmin edici olamıyor haliyle.

AÇIZ AÇ!
Neden böylesiniz dendiği vakit, bazıları kıro gibi görülmek istenmedikleri için konuşmadıklarını söyler. Zeka ve entelektüellik barındıran kibar iltifatları, hoş yakınlaşmaları nasıl olur da kıro asılmasıyla karıştırırlar, anlaşılır gibi değil. Tacizci erkek, Kadir İnanır, iltifata pabuç bırakmayan Amerikalı feministler kafalarını çok fena bulandırmış.

Böyle böyle kayıp kuşak gibi, seksen kuşağı gibi "iltifata aç" bir kadınlar nesli türüyor. O kadar giyin, o kadar süslen püslen, o kadar kilo vereceğim diye uğraş... İltifat etmesini bilmeyen entelektüel erkeklerin yerini tabii kız arkadaşlar dolduruyor mecburen. Absürd bir durum tabii. Birbirine ne kadar seksi olduğunu söyleyip duran yüzde yüz heteroseksüel kadınlar...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır