kapat

Pazar Eki
03.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Milletvekillerini nasıl bilirsiniz?
Meclisin çapkınları, gezginleri ve lafazanları olduğu gibi farklı klasmanlarda ünlenenleri var. Yumruk atanı da var, saç ektireni de

Bazıları sessiz sedasız çalışıyor, Meclis'e gidip geliyor, komisyonlarda görev alıyor. Bazıları ise ilginç çıkışları, karakterleri, yaptıklarıyla da adlarından sık sık söz ettiriyor. Kamer Genç ve Sebgetullah Seydaoğlu geçen hafta çapkınlıklarıyla gündeme gelirken, Küba gezisinin sıcak atmosferinde kimin sporcu ruhlu (Gül), kimin içine kapanık (Yahnici) olduğunu öğrendik. Ancak meclisin diğer vekillerinin de politikacı kimliklerinin yanı sıra farklı özellikleri var. Mesela Meclis'in tek vejetaryeni, kibarlığı ve sakinliğiyle tanınan DSP Ankara milletvekili Hikmet Uluğbay. ANAP Adana milletvekili Musa Öztürk ise rahmetli Turgut Özal'ın korumasıydı... Meclis'in bir de dağcısı var: Spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü. Tabii evinde fitness yapan Agâh Oktay Güner'i de unutmayalım! DSP Adana milletvekili Tayyibe Gülek "Adı Aylin" adlı romanın kahramanlarından. Peki diğer milletvekilleri neleriyle meşhur?

Taraftarlar
DSP Amasya milletvekili Gönül Saray Alphan Türkiye tarihinin ilk kadın cumhurbaşkanı adayı. O bu özelliğinin yanı sıra fanatik Galatasaraylı.

Meclis'in bir diğer fanatiği Mehmet Ağar. Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim'in yakın arkadaşı olan Ağar, GS'nin maçlarını hiç kaçırmıyor.

MHP'nin liberal kanadından Mehmet Gül Küba gezisinde ne kadar sporcu ruhlu olduğunu gösterdi. Gençliğinden bu yana Beşiktaş fanatiği olan Gül de maçları takip ediyor.

Saçlarına özen gösterenler
Hayri Kozakçıoğlu, Meclis'in en koyu saç rengine sahip. DYP İstanbul milletvekili kuzgun siyahı saçlarından hiç vazgeçmiyor.

ANAP Trabzon milletvekili Eyüp Aşık'ın ABD'de ektirdiği saçlarının ünü bu hafta Türkiye'ye geldi. Herkes Aşık'ın yeni saç modelini merak ediyor.

TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy da geçtiğimiz yasama döneminde saç ektirerek Meclis'te bir ilki gerçekleştirmişti.

DYP'li Nahit Menteşe de saç rengi konusunda hassas. Onun tercihi kumral olmak.

Hovardalıklarıyla konuşulanlar
ANAP Diyarbakır milletvekili Sebgetullah Seydaoğlu hovardalıkları yüzünden çok konuşuluyor. Karısının sık sık kapı önüne koyduğu Seydaoğlu, Meclis'te kavgalardaki tekmeleriyle de ayrı bir üne sahip.

DYP Tunceli milletvekili Kamer Genç diline hiç hakim olamıyor. "Çiçek sulama" faaliyetleri nedeniyle medyatik olan Genç, kendisini Rus kadınların kaldığı bir otelde yakalayan gazeteciye, "Anan mı yukarıda" dedikten sonra özür diledi.

Meclisi güldürenler
MHP Erzurum milletvekili İsmail Köse, profilden kendini Atatürk'e benzetmesiyle ve bununla övünmesiyle Meclis'te espri konusu oluyor.

ANAP Ankara milletvekili Yıldırım Akbulut "Akbulutluğu" ile ünlü. "Yıllar Ayırsa Bile" şarkısını "sabile" şeklinde anlayan Akbulut "fıkrasını" bilmeyen yok.

FP Erzurum milletvekili Aslan Polat Dadaşça konuşmasıyla Meclis'i kırıp geçiriyor.

Ağzında bakla ıslanmayanlar
DYP Erzurum milletvekili Ayvaz Gökdemir'i herkes "Komando" lakabıyla tanıyor. Gökdemir gençliğinde sokaklarda komando gibiymiş. Ve onun hakkında unutamadığımız, Avrupalı parlamenter kadınlara "fahişe" demesi.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş "durmamış oturmamış" üslubuyla ünlü. İlik nakli hakkındaki görüşleri, doktorlara hakaretleri Durmuş'un hiç durmadığını gösteriyor. O başhekimleri televizyon ekranlarında bile fırçaladı.

MECLİSİN EN...
... Müzmin adayı: DSP Eskişehir milletvekili Mahir Büyükerman her makama aday olmasıyla ünlü; cumhurbaşkanlığına da, meclis başkanlığına da adaylığını koydu ancak en fazla dört oy aldı.

... Pratiği: MHP Antalya milletvekili Nesrin Ünal'ın mobil başörtüsü Türkiye siyasi tarihine geçti. Meclis'ten dışarı attığı ilk adımda başörtüsünü takıyor.

... Dokunulmazı: ANAP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın. Hakkında tam dokuz ayrı dokunulmazlık davası var.

...Yasaklısı: DYP İzmir milletvekili Ufuk Söylemez, 'banka kurma ve yönetme yasağı' olan tek milletvekili.

... Güçlüsü: MHP Ordu milletvekili Cemil Enginyurt'un zırhlı araba çökerten yumruklarından herkes korkuyor.

... İştahlısı: ANAP Gaziantep milletvekili Mustafa Taşar'ın muazzam iştahı özellikle gezilerde dikkat çekiyor. Taşar, Gaziantep fıstıklarına hassasiyeti ve sürekli yanında taşıdığı laptop'uyla farklı bir kişilik.

... Edebisi: ANAP İstanbul milletvekili Yılmaz Karakoyunlu manzum konuşmalarıyla bambaşka bir hava estiriyor. İstanbul beyefendisi Karakoyunlu filmi çekilen "Salkım Hanımın Taneleri" kitabıyla da ünlü.

... Ketumu: DSP Konya milletvekili Emrehan Halıcı zeka seviyesine takmış. Zeka testleri dağıtıyor ama sonuçları açıklamıyor.

ELİF ERGU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır